Hlavní obsah

Japonec stvořil unikátní zbraň. Je doslova z jiného světa

Novinky, jky

Svět je plný legend a příběhů o magických zbraních pocházejících z jiných míst a planet. A jak se nyní ukazuje, samotná zbraň z jiného světa nemusí být jen legendou. Zda s ní má ovšem bojovník skutečně nějaké výjimečné schopnosti, to zřejmě jen těžko ověříme.

Foto: Jošindo Jošivara

Katana vyrobená z meteoritu je něčím zcela unikátním.

Článek

Čteme o nich v mnoha sci-fi knihách, prohlížíme si je v komiksech a vídáme je v mnoha filmech. Ať už jde o světelné meče vzdálených galaxií, Thorovo mocné kladivo Mjölnir, meč Excalibur či jakékoliv jiné zbraně - mnoho lidí jejich příběhy doslova hltá. Tentokrát se však příběh jedné výjimečné zbraně odehrává přímo na naší planetě. I navzdory tomu, že je její původ vskutku mimozemský.

Na výjimečné kataně, která nese název Tentetsutou, pracoval špičkový japonský výrobce mečů Jošindo Jošivara. Katanu stvořil ze železa extrahovaného z úlomku Gibeonského meteoritu, který dopadl na území dnešní Namibie v pravěku.

Zatím na prodej není 

Zdá se tedy, že nová katana splňuje vše, co by měla výjimečná zbraň splňovat. Pochází z mimozemského materiálu, vytvořil ji známý japonský výrobce mečů, má zajímavý název a vypadá stejně úžasně, jak tento název zní.

Katanu nyní vystavuje tokijský Institut technologií Chiba a podle všeho zatím není na prodej. A jak výstižně zní z institutu: „Tato zbraň symbolizuje vztah mezi lidskými technologiemi a vesmírem”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám