Hlavní obsah

Indové se znovu dočkali alkoholu, k lahvím se šťastně tulili

Indové se radují, mohou totiž po 40 dnech opět nakupovat alkohol, čehož řada z nich okamžitě využila. Lidé brali obchody útokem a vesele se tulili k lahvím s alkoholem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 40 dnech prohibice Indové zaplavili obchody s alkoholemVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Díky zlepšení epidemiologické situace začalo tento týden v některých indických městech uvolňování protiepidemických omezení. Přísná koronavirová opatření Indie zavedla v dubnu, kdy zažila hrozivý nárůst počtu nakažených, který trval až do května a zahltil zdravotnická střediska v mnoha částech země.

Toho okamžitě využili milovníci alkoholu, kteří vyrazili do speciálních obchodů doplnit zásoby. Ve městě Puduččéri se ve velkém vykupoval tvrdý alkohol a kamery zachytily muže, kterak vesele pózují s oblíbeným pitím.

Velký zájem nesnížil ani krok vlády, která nabízí doručování alkoholu až k domovním dveřím. Před prodejnami se tvořily dlouhé fronty, ani to ale milovníky alkoholu neodradilo.

Alkohol v Česku: lockdown národem pivařů neotřásl

Ekonomika

„Je to velká úleva, po měsíci se otevřely obchody s alkoholem. Já jsem si frontu vystál a koupil jsem si láhev,” potvrdil indický instalatér agentuře IANS. Někteří odborníci se obávají, že Indie začíná rušit opatření příliš brzy. Panují také obavy, že se virus dál nekontrolovaně šíří v indických vesnicích, kde je omezené testování i zdravotní péče.

V úterý úřady ohlásily, že během posledních 24 hodin bylo potvrzeno 92 600 nových nakažených, v úterý to bylo 86 500 lidí. V květnu přírůstek dosahoval i 400 000 případů denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám