Hlavní obsah

I se silnou vadou zraku se stal boxerem. Teď se chystá na soupeře bez handicapu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiadvacetiletý Thomas Seres z anglického Barnsley trpí primárním kongenitálním glaukomem, vzácným očním onemocněním, kvůli němuž vidí sotva na metr. I přesto však začal s boxováním, jeho prvním protivníkem bude dokonce zápasník bez jakéhokoliv zrakového či jiného handicapu, píše server LADbible.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Seresův zdravotní stav je natolik vážný, že musí chodit o holi. Ani to ho však neodradilo od toho, aby následoval svoji vášeň.

„Vždy jsem chtěl boxovat, ale netušil jsem, že je to možné. Tedy do té doby, než jsem začal navštěvovat boxerskou tělocvičnu,“ svěřil se Angličan, kterého příští měsíc čeká první zápas.

Ačkoliv je jako boxer s ohledem na svůj zdravotní stav registrován jako nevidomý, jeho soupeřem bude zápasník bez handicapu.

„Box je kontaktní sport, což mám rád. Na druhou stranu si spousty úderů nevšimnu. Ať už vyhraju, prohraju nebo remizuju, dám do toho vše,“ má jasno odhodlaný boxer.

Chce vybrat peníze na charitu

Zápas bude mít dobročinný charakter, cílem akce je totiž vybrat co možná největší částku pro Cancer Research UK, největší světovou nezávislou organizaci pro výzkum rakoviny.

Seres však upozorňuje, že se bude jednat o regulérní zápas bez servítků. „Doufám, že na mě nebude (soupeř) měkký jen proto, že nevidím. Pokud ano, zaplatí za to. Klidně knockoutovým úderem,“ tvrdí sebevědomě.

A proč půjdou vybrané peníze zrovna na výzkum rakoviny? „Před třemi lety ztratil kvůli rakovině žaludku dědečka, s nímž měl (Seres) velmi blízký vztah. Doufá tak, že vybere co největší možnou částku. Jsem na něj velmi pyšná,“ vysvětluje důvod charitativního účelu Seresova matka Kelly.

Youtuber vrátil tisícovce lidí zrak. Zaplatil operace a rozdal peníze i auto

Muži

Reklama

Související témata:
Thomas Seres

Výběr článků

Načítám