Hlavní obsah

Fanoušek marvelovky Deadpool vytvořil rekordní sbírku. Čítá 2250 položek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihoafričan Gareth Peter Pahliney žijící v Irsku je opravdovým fanouškem Deadpoola. U sebe doma sestavil sbírku věnovanou tomuto slavnému antihrdinovi z dílny vydavatelství Marvel, která čítá celkem 2250 sběratelských položek včetně komiksových časopisů, akčních figurek a ručně malované sochy v životní velikosti.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Fanoušek Deadpoola Gareth Pahliney se svojí sbírkou.

Článek

Pro svoji sběratelskou kolekci předělal Pahliney skladovací prostor u sebe doma a místu zasvěcenému Deadpoolovi začal říkat „pánská jeskyně.“ V únoru letošního roku se Pahliney díky svojí sbírce zařadil mezi držitele Guinnessova rekordu.

Populární antihrdina Deadpool s prořízlou pusou se jako komiks poprvé objevil v roce 1991. Mezi filmové hrdiny Marvelu se připojil v roce 2009 jako jedna z postav filmové série X-Men. Svého vlastního filmu se Deadpool dočkal v roce 2016 v podání amerického herce Ryana Reynoldse, který mu zajistil světovou popularitu, a o dva roky později tak vyšlo pokračování.

Ačkoliv upovídaného Wadea Wilsona, který si říká Deadpool, v ikonickém červeno-černém obleku a s arzenálem zbraní miloval Pahliney ještě jako komiksovou postavu, z filmového zpracování je nadšený.

Tarantino varuje před marvelizací kinematografie

Kultura

„(Ryan Reynolds) přivedl postavu k životu, ztělesňuje, kdo Deadpool je,“ vyzdvihuje hercův výkon Pahliney. „Rád bych mu daroval figurku jeho samotného ze své sbírky. Ale jenom udělat si s ním fotku v Deadpoolově jeskyni by bylo skvělé.“

Pahliney má ve svojí sbírce akční figurky, komiksy nebo cenný podepsaný filmový plakát. Tím nejpůsobivějším je však ručně malovaná socha Deadpoola v životní velikosti. Úctyhodná sbírka se přitom neustále rozrůstá a Pahliney usilovně pracuje na tom, aby ji mohl zpřístupnit veřejnosti.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Sbírka zahrnuje komiksy, akční figurky, plakáty a mnoho dalších předmětů.

Cena sbírky je tajemstvím

„V 90. letech byl jednou z těch postav, které jsem v komiksech naprosto miloval. Byl jiný,“ zamýšlí se Pahliney nad tím, co ho k jeho sběratelské vášni přivedlo. „Byl prostě zábavný, ale tak trochu okrajová postava. Všichni mluvili o Hulkovi nebo Spidermanovi, ale Deadpoola znali jen opravdoví komiksoví nadšenci.“

Celkové finanční náklady, které musel tento fanoušek Marvelu na sbírku vynaložit, zůstávají tajemstvím. Sám Pahliney žertuje, že kdyby se cena sbírky donesla k jeho ženě, nemuselo by to skončit dobře. Nicméně také nadšeně přiznává, že jeho rodina i přátelé ho v zápalu pro Deadpoola podporují.

Dalším sběratelovým oblíbencem z řad Marvelu je postava Jamese Howletta alias Wolverina, se kterým má také řadu sběratelských předmětů.

„Velmi pochybuji, že někdy přestanu sbírat,“ usmívá se Pahliney.

Nikdy není pozdě. Japonec je v 89 letech nejstarším surfařem světa

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám