Hlavní obsah

Do Evropy se sjeli vousáči z celého světa

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si pěstujete na své tváři plnovous, knír nebo třeba bradku, pak asi tušíte, kolik práce se skrývá za údržbou. Do belgických Antverp se o víkendu sjeli muži, kteří na tvářích nosí mnohdy mistrovská díla. A soutěživost mužů mohla znamenat jediné - mistrovství světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na šampionátu byly k vidění vousy různých sestřihůVideo: Reuters

 
Článek

Pro muže pyšnící se majestátním plnovousem byla uplynulá sobota svátkem. V Antverpách se totiž konalo mistrovství světa vousáčů. Muži mezi sebou soupeřili v originalitě, nápadu a samozřejmě provedení.

V českém překladu jen těžko hledat alternativu k anglickému „bearding”. Pokud bychom měli zachovat sportovní terminologii, jednalo by se zřejmě o „vousovanou”. Nápad na uspořádání šampionátu vznikl v roce 1990 v jednom holičství v malé německé vesničce. Od roku 1995 se pak koná každé dva roky.

Foto: Profimedia.cz

V Antverpách se sešli vousáči z celého světa.

Od té doby mistrovství prošlo mnoha změnami a nyní účastníci soutěží v celkem 17 kategoriích. Namátkou: císařský styl vousů, bradka delší než 30 centimetrů či volná kategorie.

Právě volná kategorie je zlatým hřebem šampionátu a k vidění jsou opravdu rozličné tvary vousů, které by se bez mrknutí oka daly nazvat účesy. Vítězové kategorií budou mít možnost prvenství obhajovat opět za dva roky. To se vousáči sejdou na Novém Zélandu.

Reklama

Výběr článků

Načítám