Hlavní obsah

Číňan se stará o smečku 320 vlků, berou ho jako jednoho z nich

Šestadvacetiletého Wang Nana z Číny od malička fascinovali vlci a jejich způsob života. Před několika lety si splnil sen a začal pracovat v záchranné stanici v autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko, kde se stará o 320 vlků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladého muže odmalička vlci přitahovali. Oceňoval jejich vazby a pospolitost, a tak když dostal možnost pracovat s vlky v záchranné stanici, neváhal ani minutu. V rezervaci začal pracovat v roce 2015. Začal se starat o zraněné vlky, krmil je a pomalu získával jejich důvěru.

V průběhu let se smečka rozrostla a dnes čítá přibližně 320 jedinců, kde nechybějí ani mláďata. Přestože se celá řada vlků dostala do záchranné stanice jako divoká zvířata, považují Wang Nana za součást smečky.

„Vlci jsou pro mě vším. Jsou to ti nejvěrnější přátelé. Většina z nich mě bere jako dalšího vlka,“ vysvětluje ošetřovatel.

Wang Nan přiznává, že za sedm let utrpěl i celou řadu zranění, nejvážnější si vyžádalo třicet stehů. V krátkém videu, které zveřejnil na sociálních sítích, ale považuje za úspěch, že vlk, který jej pokousal, se po čase nechal podrbat a našel k lidské bytosti důvěru.

„Budu tady pro ně po celý život,“ dodává „zaříkávač vlků“, jak mu asijská média začala přezdívat.

V 31 letech je biologickým otcem 48 dětí. Sériový dárce spermatu by rád všechny osobně poznal

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám