Hlavní obsah

V 31 letech je biologickým otcem 48 dětí. Sériový dárce spermatu by rád všechny osobně poznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na různých místech světa už má nejméně 48 dětí. Ne snad, že by jednatřicetiletý Američan Kyle Gordy měl ve svém věku tak vysoký počet partnerek, je však dárcem spermatu a pomáhá párům, které nemohou mít vlastní děti, případně ženám, které chtějí mít dítě, a zároveň chtějí žít bez partnera. Teď se narodilo první dítě s jeho geny v Anglii.

Foto: Profimedia.cz

Kyle Gordy

Článek

Gordy je biologickým otcem desítek dětí a podle vlastních slov s dárcovstvím nepřestane, dokud „o něj bude zájem“. Rodák z Los Angeles daroval sperma už zhruba 150 rodinám, nedávno se stal biologickým otcem prvního dítěte v Anglii, kde na svět přišel chlapeček vážící jen necelé tři kilogramy.

Dítě je „výsledkem“ Gordyho „evropské tour“, kterou uskutečnil vloni na podzim. Navštívil několik zemí, aby se setkal s některými ze svých biologických dětí v rodinách, kterým sperma daroval, uvedla agentura AP.

Podle Gordyho jeho služby využívají rodiny, které nemohou mít vlastní děti, homosexuální páry či single ženy, které dítě chtějí vychovávat samy. „Díky mně nemusí platit vysoké administrativní poplatky ve spermobance. Já jsem navíc šťastný, že jim pomůžu splnit sen o vlastní rodině,“ říká Američan, který žije zdravým životním stylem, nepije alkohol, nekouří a vyhýbá se i kofeinu.

„Zatím jsem se osobně potkal s devíti biologickými dětmi. Moc rád poznám všechny, samozřejmě v případě, že s tím budou souhlasit jejich matky. Taky jsem rád, že jedno z mých dětí bude mít britský přízvuk, na to se těším,“ říká dárce, jenž sperma poprvé daroval v roce 2014 lesbickému páru v Kalifornii.

Zpočátku daroval sperma běžným způsobem do spermobanky, ale nevyhovovala mu anonymita, kvůli které se nemohl dozvědět, kde jeho sperma skončí. Proto začal nabízet svoje služby přímo konkrétním ženám a párům, které podle jeho slov rovněž ocení, když jejich děti budou v kontaktu s biologickým otcem.

Sám Gordy plánuje mít dítě, které bude vychovávat, zatím však nepotkal tu pravou. „Jestli budu mít někdy vlastní dítě, bude mít hodně nevlastních sourozenců, ale problém s tím nemám,“ dodává.

Filipínský politik chce trestat ghosting. Jde podle něj o emoční újmu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám