Hlavní obsah

Chtěl utéct z ruchu velkoměsta, vyrobil přenosnou kapsli do korun stromů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě, kde velká část lidí žije ve velkých městech, přišel německý designér Henry K. Wein s pozoruhodným nápadem. Čerstvý absolvent Akademie designu v nizozemském Eindhovenu navrhl přenosný domek na stromě, který se dá složit a pohodlně dopravit na jiné místo.

Němec si vyrobil přenosnou kapsli zavěšenou na stromě, aby utekl ruchu velkoměsta.Video: Reuters

 
Článek

Inovativním nápadem chce autor pomoci lidem z měst znovu se spojit s přírodou. Domek pojmenovaný Trunk Bunk (v překladu lůžko na kmeni) umožňuje majitelům strávit noc mezi větvemi v korunách stromů. Svůj nápad Wein podle agentury Reuters představil během nizozemského týdne designu Dutch Design Week.

Američan koupil opuštěný jaderný bunkr a vytvořil z něj netradiční bydlení

Muži

Lehkou a skládací konstrukci lze díky jejímu designu přepravovat snadno, a to klidně i na kole. Jednoduchý systém popruhů a kladek navíc usnadňuje také samotné složení a následné rozebrání stavby ve výšce korun stromů.

Kapsle má tvar šestiúhelníkového hranolu a pro přepravu jej lze složit na plocho. Textilní stěny s malými okny jsou vyrobené z voděodolného materiálu a konstrukce z hliníku připomíná stan.

Foto: Reuters

Němec si vyrobil přenosnou kapsli závěsnou na stromě, aby mohl odpočívat v přírodě v relativním pohodlí.

Samotná instalace je jednoduchá. Lano se přehodí přes pevnou vodorovnou větev, kladkový systém zvedne domek do požadované výšky a vše zajistí popruh kolem kmene stromu. K dispozici je také nastavitelný provazový žebřík. Pro další ulehčení přepravy by se domek mohl v budoucnu dočkat konstrukce z karbonu.

Pozoruhodný nápad je určený nejen obyvatelům měst, kteří chtějí utéct do přírody a lesa, ale také vášnivým táborníkům, hledajícím pohodlí mezi vlhkostí, kořeny a nerovným povrchem.

Češi mají dobrodružství v krvi, tvrdí pořadatel největšího tuzemského festivalu o cestování

Slepá mapa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám