Hlavní obsah

Ceny pro nejlepší bary na světě jsou rozdány, pro Čechy jsou ale daleko

Světové bary mají za sebou další rok, který rozhodně nepatřil k nejlepším. Řada z nich musela bojovat s následky prvního roku pandemie a znovu se pokusit vrátit do starých kolejí. I letos však vznikl tradiční žebříček World's 50 Best Bars, který oceňuje nejlepší z nich.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco vloni skončily v první dvacítce hned čtyři podniky ze Spojených států, letos se mezi dvaceti nejlepšími umístil na desátém místě pouze newyorský bar v asijském stylu Katana Kitten.

Na stupních vítězů letos skončily při vyhlašování v Londýně evropské bary, vítězství obhájil londýnský Connaught Bar, za kterým následoval rovněž londýnský podnik Tayēr + Elementary. Třetí nejlepší bar na světě, Paradiso, byste hledali v Barceloně. Mezi stovkou nejlepších se neumístil ani letos žádný bar z České republiky.

Osmnáct nováčků

V první padesátce jsou bary ze 17 zemí světa, což je více, než bývá v žebříčku zvykem. Osmnáct podniků je v první padesátce nováčkem, skokanem roku je pak na jednadvacáté pozici Presidente z argentinského Buenos Aires, který poskočil o 29 míst.

Vítězný Connaught Bar je součástí stejnojmenného pětihvězdičkového hotelu v luxusní londýnské čtvrti Mayfair. Podnik se poslední roky pravidelně umisťoval v první desítce, prvenství si odnáší podruhé.

„Naši hosté očekávají, že se budou cítit výjimečně, a tak se o ně také náš personál stará. Právě oni jsou tou hlavní hvězdou. Snažíme se neustále dodržovat naši filozofii a hosté nám důvěřují,” uvedla Maura Miliaová, manažerka baru.

Celkové pořadí si můžete prohlédnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám