Hlavní obsah

Američan zkombinoval dva sporty a předvedl nevídaný akrobatický kousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký průkopník wakeskatingu a dvojnásobný mistr světa Brian Grubb spojil svůj oblíbený sport s BASE jumpingem a vznikla z toho úchvatná podívaná, která na světě nemá obdoby. Jeho vzrušující počin započal v bazénu na střeše dubajského resortu a skončil o 294 metrů níž na přilehlé pláži.

Brian Grubb zkombinoval wakeskating s BASE jumpingem.Video: Visit Dubai

 
Článek

Pro Grubba představoval projekt s názvem WakeBASE nevídanou výzvu. Kombinaci wakeskatingu a BASE jumpingu totiž ještě nikdo předtím nezkusil.

Američan při přípravě spolupracoval s Milesem Daisheraem, proslulou legendou BASE jumpingu, jenž má na svém kontě více než 4500 BASE seskoků. Ten mu navrhl přísný tréninkový program, neboť Grubb měl do prosince 2022 za sebou takových seskoků o poznání méně - konkrétně pouhých 26.

Kajakář seskočil z dvacetimetrového ledovcového vodopádu. Ze záběrů mrazí

Muži

Pro realizaci projektu společně vybrali nekonečný bazén v dubajském resortu Address Beach Resort ve výšce 294 metrů nad mořem.

„Když jsme dostali tento nápad, hledali jsme vysoko umístěnou vodní plochu. Pak jsme se dozvěděli o Address Beach Resortu v Dubaji s nejvyšším bazénem s neviditelným okrajem na světě a museli jsme se tam jet podívat. Když jsme přijeli, věděli jsme, že je to místo, které jsme potřebovali,“ zmínil Grubb pro Visit Dubai.

Táhl ho speciálně navržený dron

Grubbův odvážný počin započal wakeskatingem v 94 metrů dlouhém bazénu. Tažený speciálně navrženým dronem se rozjel po vodní hladině a na opačném konci bazénu se odrazil z rampy, pustil se lana a ze 77. patra mrakodrapu padal volným pádem dolů. Následně otevřel padák a úspěšně přistál na přilehlé pláži.

„Ta myšlenka vznikla asi před deseti lety, od té doby jsem o tom snil. Byl to dlouholetý projekt. Museli jsme sestavit speciální dron a já musel potrénovat na BASE jumpingu. Pak jsme našli toto úžasné místo v Dubaji, všechno vymysleli a já mohl udělat tu nejšílenější věc ve wakeskatingu ve svém životě,“ svěřil se Grubb The Guardianu.

KVÍZ: Máte rádi adrenalin? Otestujte své znalosti v extrémních sportech

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám