Hlavní obsah

Prasečí mozek? Překvapivě chutný, říká návštěvnice thajské restaurace

1:28
1:28

Chcete-li článek poslouchat, přihlaste se

Ochutnávání nevšedních pokrmů je bezesporu koníčkem mnoha nadšených gastro cestovatelů. Troufli byste si ale na polévku s kousky prasečího mozku, kterou servíruje jedna z restaurací v thajském Bangkoku? Podle návštěvnice Supang Jintasaereewongové jde překvapivě o velmi lahodné a chutné jídlo.

Thajská restaurace nabízí polévku z prasečího mozkuVideo: AP

Článek

Jintasaereewongová zmíněný pokrm ochutnala poprvé v životě a její zkušenost ve formě videa poskytla agentura AP. Stalo se tak v 60 let staré restauraci Shell Chuan Chim v čínské čtvrti thajské metropole Bangkoku.

Ve videu je vidět, že žena byla sice odhodlaná, ale k polévce měla jistý odpor. Šla na to opatrně - nejprve ochutnala vývar a pochválila jeho chuť. Následně se dostala k tofu, jež označila za lahodné.

Foto: AP

Polévka z prasečího mozku je prý překvapivě chutná.

Poté už ale třesoucí se rukou nabrala kousek prasečího mozku a se znechuceným výrazem jej vložila do úst. Ačkoliv se přemáhala, nakonec jí hlavní ingredience pokrmu chutnala.

„Je velmi měkký a nesmrdí. Připomíná želé. Jakožto první zkušenost s prasečím mozkem to vlastně bylo v pohodě. Je to výborné… ale pořád je to prasečí mozek,“ uvedla Jintasaereewongová s tím, že polévku přes počáteční váhání dojedla a pokrm si užila.

Foto: AP

Výraz hovoří za vše…

Jak uvádí agentura AP, prasečí mozek je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a živiny, jako jsou fosfatidylcholin a fosfatidylserin, které podporují nervový systém. Obsahuje také antioxidanty, jež chrání mozek a míchu před poškozením.

Související témata:

Výběr článků

Načítám