Článek
Jintasaereewongová zmíněný pokrm ochutnala poprvé v životě a její zkušenost ve formě videa poskytla agentura AP. Stalo se tak v 60 let staré restauraci Shell Chuan Chim v čínské čtvrti thajské metropole Bangkoku.
Ve videu je vidět, že žena byla sice odhodlaná, ale k polévce měla jistý odpor. Šla na to opatrně - nejprve ochutnala vývar a pochválila jeho chuť. Následně se dostala k tofu, jež označila za lahodné.

Polévka z prasečího mozku je prý překvapivě chutná.
Poté už ale třesoucí se rukou nabrala kousek prasečího mozku a se znechuceným výrazem jej vložila do úst. Ačkoliv se přemáhala, nakonec jí hlavní ingredience pokrmu chutnala.
„Je velmi měkký a nesmrdí. Připomíná želé. Jakožto první zkušenost s prasečím mozkem to vlastně bylo v pohodě. Je to výborné… ale pořád je to prasečí mozek,“ uvedla Jintasaereewongová s tím, že polévku přes počáteční váhání dojedla a pokrm si užila.

Výraz hovoří za vše…
Jak uvádí agentura AP, prasečí mozek je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a živiny, jako jsou fosfatidylcholin a fosfatidylserin, které podporují nervový systém. Obsahuje také antioxidanty, jež chrání mozek a míchu před poškozením.