Hlavní obsah

Zpěvačka Jessie J míří do pražského Fora Karlín

Právo, kul

Znamenitá britská zpěvačka Jessie J po české loňské koncertní premiéře na festivalu Colours of Ostrava vystoupí 23. dubna v Praze. Ve Foru Karlín představí své slavné písničky i ty ze svého zatím posledního alba R.O.S.E. (zkratka Realisations, Obsessions, Sex, and Empowerment). To vyšlo v květnu 2018.

Foto: Zdenko Hanout

Jessie J loni v červenci na festivalu Colours of Ostrava.

Článek

Od chvíle, kdy dnes jednatřicetiletá zpěvačka zvítězila v anketě BBC Sound Of 2011, má na kontě pět studivých alb, prodala jich miliony, její hity okupovaly první místa hitparád, zpívala pro královnou, získala Brit Awards, pětkrát cenu MOBO i nominaci na Grammy. K jejím dalším letošním úspěchům patří vyprodané britské turné.

Jessie J je doma v popu, soulu, R, elektropopu a hip hopu, ale při závěrečném olympijském ceremoniálu si v Londýně s kapelou Queen zazpívala We Will Rock You. Jak nejlépe na to, radila dvakrát v roli porotkyně v britské pěvecké soutěži The Voice UK.

Pomáhala psát i skladby pro Alicii Keys, Miley Cyrus nebo Chrise Browna. A když do skladby Bang Bang přizvala Arianu Grande s Nicki Minaj, stal se z ní celoplanetární hit. K rodilé Londýňance, vlastním jménem Jessica Ellen Cornish, patří i výrazná podpora nejrůznějších charit jako Comic Relief nebo Children in Need.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám