Hlavní obsah

Život českých mulatů v černobílém světě

Právo, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké to je vyrůstat v zemi, kde je barva vaší kůže v menšině? Je naše země rasistická? A kde v sobě najít sílu a jít si za svým snem? Nejen na tyto otázky se pokouší odpovědět kniha Náš černobílý svět (Prostor, 256 stran, 397 Kč), která přibližuje osudy českých mulatů.

Foto: Prostor

Obal knihy

Článek

Napsal ji Oboneta S. Ubam a vyzpovídal v ní devět známých osobností. Televizního moderátora Reye Korantenga, fotbalistu Theodora Gebre Selassieho, filantropku a moderátorku Lejlu Abbasovou, spisovatele Tomáše Zmeškala, choreografa a tanečníka Yemiho A. D., sinologa Martina Kříže, spisovatelku a numeroložku Moniku Ben Thabetovou, televizní moderátorku Zuzanu Tvarůžkovou a zpěvačku Madalenu Joao. Desátou osobností je sám Ubam.

Svou knihu rozhovorů věnoval těm, kteří se narodili se s tmavou kůží v bílém Československu.

V dětství a dospívání je trápila všudypřítomná pozornost, někteří zažili šikanu a rasistické útoky. Mnohdy nevěděli, kam vlastně patří. V knize jsou desítky fotografií ze soukromých archivů zpovídaných osobností.

Afročech Obonete S. Ubam debutoval před dvěma lety životopisnou knihou Sedm let v Africe. Inspiraci Afrikou zúročil také ve sbírce tradičních přísloví Kalangu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám