Hlavní obsah

Zemřel další spoluzakladatel americké funkové kapely Kool & The Gang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jersey City

Ve věku 70 let skonal v sobotu jeden ze zakladatelů americké funkové kapely Kool & The Gang saxofonista Dennis Thomas. Skupina to oznámila na Twitteru. Thomas, známý podle svých iniciál i jako Dee Tee, podle sdělení zemřel pokojně ve spánku v New Jersey.

Foto: Profimedia.cz

Dennis Thomas z kapely Kool & The Gang

Článek

Thomas v Kool & The Gang hrál na saxofon, flétnu a bicí, ale byl považován i za mistra choreografie. Největší slávu kapela zažila v půlce sedmdesátých let a pak v 80. letech. Proslavili ji hity Celebration, Cherish, Ladies Night, Fresh nebo Get Down On It.

Kool & The Gang pocházejí z Jersey City v americkém státě New Jersey. U jejich kolébky stáli bratři baskytarista Robert ´Kool´ Bell a skladatel Ronald Bell. Za svou kariéru prodali více než 70 milionů nosičů, za něž získali více než 30 zlatých a platinových alb. Jejich hudba se objevila i v několika slavných filmech, jako je Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou v hlavní roli, anebo ve snímku Pulp Fiction.

Skupina se představila i českým fanouškům, před dvěma lety vystoupila v pražském Foru Karlín.

V kapele se za více než 40 let její existence událo několik personálních změn. Zpěvák James Taylor, který se skupinou zažil její nejlepší léta v osmdesátých letech, pokračuje v sólové dráze. Před lety zahynul kytarista Charles Smith, který také skupinu spoluzakládal. Zemřel i další spoluzakladatel, trumpetista  Robert Mickens a po smrti je také Ronald Bell.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám