Hlavní obsah

V 50 letech zemřel slavný bubeník Hawkins

Během turné po Jižní Americe zemřel Taylor Hawkins, bubeník skupiny Foo Fighters. Uvedla to skupina na Twitteru. Bylo mu 50 let. Podrobnosti o příčině úmrtí však neposkytla. Podle časopisu Semana byl Hawkins nalezen mrtvý v hotelu v kolumbijské Bogotě.

BEZ KOMENTÁŘE: Bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

„Rodina Foo Fighters je otřesena tragickou a předčasnou ztrátou milovaného Taylora Hawkinse,“ uvedla skupina. „Jeho hudební duch a nakažlivý smích s námi zůstane navždy,“ dodala.

Foto: Al Wagner, ČTK/AP

Taylor Hawkins

Podle agentury AP byl Hawkins zřejmě nejvýraznějším členem skupiny po frontmanovi Daveovi Grohlovi. Objevoval se po jeho boku při rozhovorech a hrával důležité role ve videoklipech kapely.

Taylor Hawkins pochází z Texasu. Hrál v několika experimentálních skupinách. Než se dostal Foo Fighters, hrál v kapele kanadsko-americké zpěvačky Alanis Morisette. V roce 1997 se dostal do rockové kapely Foo Fighters.

Taylor se v roce 2001 předávkoval léky proti bolesti a málem zemřel. Od té doby byl podle svých slov „čistý“. Skupina Foo Fighters vznikla v roce 1994 a několikrát vystoupila v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám