Hlavní obsah

Zemřel britský komik Sean Lock

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve věku 58 let zemřel oblíbený britský komik a herec Sean Lock. Příčinou smrti byla rakovina. S odkazem na jeho agenta o tom informovala veřejnoprávní stanice BBC. Rodák ze Surrey byl stálicí britských zábavných pořadů, jako například 8 Out of 10 Cats, QI, nebo The Big Fat Quiz. Jeden z nejvtipnějších komiků naší generace a skvělý muž, napsal kolega Ricky Gervais.

Foto: Profimedia.cz

Zemřel Sean Lock

Článek

„S hlubokým zármutkem musím oznámit úmrtí Seana Locka. Zemřel na rakovinu, doma v rodinném kruhu,” oznámil agent.

Zpráva britskou komunitu stand-up komiků zasáhla.

Kolega Ricky Gervais Locka popsal jako jednoho z „nejvtipnějších a nejvlivnějších komiků” jejich generace a „skvělého muže”.

Lockův blízký přítel Lee Mack uvedl, že je zdrcený. „Opravdový originál jak v komedii, tak v životě. Bude mi opravdu hodně chybět,” řekl Mack.

Jon Richardson, který proti Lockovi často soupeřil v již zmíněných pořadech, své pocity popsal na Twitteru.

„Idolizoval jsem si Seana jako komika ještě dříve, než jsem se jím stál sám, a nic na tom nezměnilo ani deset let práce po jeho boku. Neuvěřitelný komediální mozek a skutečně unikátní hlas,” napsal.

Lock byl známý pro svůj bystrý humor, který s kamennou tváří pravidelně demonstroval v oblíbených pořadech, na ostrovech známých jako „panel shows”.

Osmnáct let bavil diváky po boku Jimmyho Carra coby kapitán na 8 out of 10 Cats a následně pak devět let i v extrémně populární 8 out of 10 Cats Does Countdown.

Neméně úspěšným byl i na poli stand-up comedy, už v roce 2000 obdržel cenu za nejlepšího komika při živém vystoupení. Proslavil se také hlavní roli v sitkomu 15 Storeys High, ke kterému zároveň napsal scénář.

Reklama

Výběr článků

Načítám