Hlavní obsah

Zemanovo poselství vidělo v televizi 800 000 lidí, méně než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana vidělo v pátek na televizi Nova a na zpravodajské ČT24 dohromady zhruba 800 000 lidí. V neděli o tom informovaly mluvčí televizí Anna Suchá a Alžběta Plívová.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vánoční projev prezidenta Miloše Zemana 26. prosince v Lánech. Snímek byl pořízen před natáčením.

Článek

Je to méně diváků než loni, kdy prezidentův projev sledovalo více než 1,25 miliónu lidí. Před rokem ale poselství vedle Novy vysílala Česká televize na svém prvním programu.

Letošní přenos, který zajišťovala televize Nova, byl předtočený a obě televize ho vysílaly 26. prosince ve 13:00. Na Nově Vánoční poselství sledovalo podle Suché 514 000 diváků ve věku od 15 let, zatímco na ČT24 to bylo podle Plívové 285 000 diváků.

Loňská sledovanost na prvním programu ČT bylo výrazně lepší, Zemanův projev tehdy v České televizi vidělo 788 000 lidí.

Havla sledovalo téměř o milión lidí víc

Projevy předchozích prezidentů, kteří promlouvali na Nový rok, měly ale v ČT sledovanost ještě vyšší. Například poslední novoroční řeč Václava Havla 1. ledna 2003 vidělo 1 788 000 lidí a poslední novoroční projev Václava Klause počátkem loňského roku zhlédlo v ČT 1,528 miliónu diváků.

Letošní Vánoční poselství vysílal ještě Český rozhlas. Televize Prima stejně jako v loňském roce projev v programu neměla a záznam využila ve zpravodajských pořadech.

Nova je tuzemskou nejsledovanější stanicí. Například v listopadu činil její celodenní divácký podíl 24 procent, zpravodajská ČT24 měla přes čtyři procenta a ČT1 přibližně 14 procent diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám