Hlavní obsah

Zeffirelli kritizuje Gibsona, že je fundamentalista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Tvrdé kritiky se dočkal kontroverzní film Umučení Krista Mela Gibsona od italského režiséra Franka Zeffirelliho (81), který natočil v roce 1979 snímek Ježíš Nazaretský. Podle jen je Umučení extremistické a projevuje v něm fundamentalismus Gibsonova otce.

Článek

Italským novinám Quotidiano Nazionale řekl, že v Gibsonovu filmu se projevují "tendence k náboženskému extremismu".

"To, že mi je jeho film proto mysli, nemá nic společného s rivalitou, ale s tím, že křesťanské postoje jsou zprostředkovávány nevýslovnými jatky. Gibson je křesťan, ale od svého otce převzal fundamentalistické postoje. Ten je dalece známý svými slabomyslnými výroky, ve kterých neguje vatikánský koncil a tvrdí, že Židům nemůže být nikdy odpuštěno."

Gibson hrál hlavní roli v Zeffirelliho filmu Hamlet.

Reklama

Související témata:

Související články

Fanatici pronásledují Gibsona a Caviezela

Desítky mužů v plné zbroji v současnosti střeží hollywoodskou hvězdu Mela Gibsona a jeho hereckého kolegu Jamese Caviezela. Po zuby ozbrojenou ochranku mají...

Pašije rozhádaly manžele

Manželský pár z americké Georgie, který navštívil film Pašije - Umučení Krista v režii Mela Gibsona, se kvůli kontroverzním scénám pohádal. Hádka vyústila...

Výběr článků

Načítám