Hlavní obsah

Fanatici pronásledují Gibsona a Caviezela

DPA, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Desítky mužů v plné zbroji v současnosti střeží hollywoodskou hvězdu Mela Gibsona a jeho hereckého kolegu Jamese Caviezela. Po zuby ozbrojenou ochranku mají v patách kvůli novému filmu Umučení Krista, který Gibson produkoval a režíroval, a Caviezel v něm hraje Ježíše.

Foto: Vratislav Konečný

Labe u Lovosic, Píšťanské jezero a v pozadí Radobýl zakrývající Litoměřice

Článek

Producenti snímku o posledních hodinách života Ježíše Krista, který se v českých kinech začne promítat od 8. dubna, se je snaží ochránit před útoky náboženských fanatiků, kteří se snažili lidem spojeným s filmem vyhrožovat již během natáčení.

"Jsme znepokojení z toho, že by se Caviezelovi mohlo při útoku fanatiků něco stát. Dostal proto na přechodnou dobu ochranku a v okolí jeho pracoviště a domova byly také posíleny policejní hlídky," uvedl zdroj blízký natáčení filmu.  

James se bojí útoku

Vysvětlil, že dav znepokojených lidí před několika dny pokřikoval na newyorské ulici hesla proti Melu Gibsonovi a hodil po něm dokonce nádobu plnou jehněčí krve.

"Všude okolo číhají šílenci a my musíme udělat všechno pro to, abychom Mela a Jima ochránili před fyzickým útokem," prozradil stejný zdroj.

"Samozřejmě, že mám strach. Bojím se, že někomu přeskočí v hlavě a já se stanu terčem jeho fyzického útoku. Ani tohle mě ale nepřinutí, abych přestal dělat svoji práci. Jsem herec a budu pomáhat propagovat snímek, v nějž opravdu věřím," přiznává své obavy pětatřicetiletý James Caviezel, který je velmi silně věřícím katolíkem.

Film viděi i papež

Samotná hlava katolické církve, papež Jan Pavel II., nepovažuje snímek za antisemitistický. Sdělil to ve středu Joaquin Navarro-Valls, tiskový mluvčí Vatikánu. 

"Papež film viděl, odmítá se k němu dále vyjadřovat," prohlásil mluvčí. "Následné ticho hierarchie je dostatečně výmluvné."

Reklama

Související témata:

Související články

V Pašijích Mela Gibsona tečou potoky krve

Ještě před pěti měsíci měl hollywoodský herec Mel Gibson problémy se sháněním distributora pro svůj film, zachycující posledních dvanáct hodin života Ježíše...

Zemřela při sledování Gibsonova filmu

Obyvatelka Kansasu zemřela při promítání nového kontroverzního filmu The Passion of the Christ, který režíroval herec Mel Gibson. Odvážný projekt za 25 miliónů...

Výběr článků

Načítám