Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Česká komedie porazila Marvels

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj novinek přinesl uplynulý víkend v českých kinech. O prvenství se utkala česká romantická komedie podle knižního bestselleru Jany Bernáškové Jak přežít svého muže a americký snímek Marvels, vycházející z komiksu. Vyhrálo tuzemské dílo, ani jeho debut nebyl ale zářný. Prodalo se na něj 37 380 vstupenek, jak v pondělí uvedla Unie filmových distributorů.

Trailer Jak přežít svého muže Video: Falcon

 
Článek

Z pohledu světových tržeb zcela propadl i druhý film v aktuálním českém žebříčku návštěvnosti kin, Marvels.

Web Variety si všímá, že jde o nejhorší debutový víkend v dějinách marvelovek, a to jak v Severní Americe, tak ve zbylém světě.

RECENZE: Jak se budí komiksové princezny. Akční Marvels v pestrobarevných kostýmech si na hrdinky už jen hrají

Kultura

Ostatně to, že se novinka moc nepovedla, avizovali předem filmoví kritici. Uškodila jí vedle slabého obsahu mimo jiné také stávka v Hollywoodu. Herci ji totiž nemohli podporovat ještě před vstupem do distribuce.

Frčely pohádky

Co se týče domácí, české poptávky po lístcích, statistiky ukázaly, že ošklivé počasí nalákalo ve sledovaném období do kin především rodiče s dětmi.

V první desítce je hned několik titulů, na které společně zamířili. Vedle Marvels jsou to zejména pohádky Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu, Trollové 3, Tonda, Slávka a kouzelné světlo a Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství.

RECENZE: Film Bratři Mašíny neobdivuje ani neodsuzuje

Kultura

Z titulů pro dospělé diváky se v první desítce udržel oproti minulému víkendu pouze celosvětový hit, horor Pět nocí u Freddyho, čeští Bratři, snímek o útěku skupiny bratrů Mašínů do americké části Berlína v roce 1953, a v neposlední řadě další hollywoodský hit Zabijáci rozkvetlého měsíce.

Co se týče návštěvnosti, uplynulý víkend byl v kinech spíše v lehkém nadprůměru. Prodalo se v nich přes 166 tisíc vstupenek.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Jak přežít svého muže37 380
2.-Marvels30 071
3.1.Pět nocí u Freddyho26 823
4.2.Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu15 606
5.4.Tlapková patrola ve velkofilmu14 149
6.3.Bratři8920
7.-Trollové 36119
8.5.Tonda, Slávka a kouzelné světlo5060
9.6.Zabijáci rozkvetlého měsíce5011
10.10.Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství2608

RECENZE: Jak přežít svého muže není ani romantická, ani komedie

Kultura

RECENZE: Zabijáci rozkvetlého měsíce jsou Scorseseho dýmkou míru

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám