Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Bridget Jonesová vrátila davy do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

Návštěvnost kin v posledních týdnech padala do hlubin, ale když nastoupila Bridget Jonesová, kasy se zaplnily zvonivými mincemi. A je z toho první místo v žebříčku.

Foto: Cinemart

Dítě Bridget Jonesové

Článek

Komedie Dítě Bridget Jonesové se dočkala velmi slušného ohlasu. Oblíbená smolařka Bridget je aktuálně pořád bez manžela, ale neplánovaně otěhotnět se jí podaří. Semele se to tak nešikovně, že se vyspí se dvěma kandidáty a tak nějak neví, kdo za to může.

Oba přijmou zprávu o potomkovi kladně, jenže ještě nevědí, že existuje ten druhý. Vedle osvědčeného Colina Firtha a Renée Zellwegerové přibyl do dalšího dílu pohledný cizinec (Patrick Dempsey) a cynická gynekoložka (Emma Thompsonová).

Český pokus o komedii Prázdniny v Provence zaznamenal za premiérový víkend 32 351 diváků, což není na chlubení, ale vzhledem ke kvalitě díla je to překvapivě hodně. Film, který v podstatě nemá příběh, sleduje tři herce, jak ve Francii chodí, kouří marihuanu a pijou víno.

Foto: Cinemart

Tajný život mazlíčků

I po šesti týdnech v kinech se do první trojky dostala animovaná komedie Tajný život mazlíčků. Děti jsou z ní nadšené.

Mezi pejsky Maxem a Baronem panuje nenávist na první pohled. Od první vteřiny vymýšlejí, jak tomu druhému ztrpčit život, což je přivádí do čím dál komplikovanějších situací. Ve finále skončí ztracení, opuštění a obklíčení skupinkou osiřelých zvířat, která pod vedením šíleného králíka vládnou městskému podzemí. Naštěstí má Max doma pořádnou smečku přátel, kteří se rozhodnou, že ho nenechají na holičkách.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Dítě Bridget Jonesové71 432
2.-Prázdniny v Provence32 351
3.1.Tajný život mazlíčků29 901
4.5.Obr Dobr12 244
5.2.Sully: Zázrak na řece Hudson11 786
6.8.Lovecká sezóna: Strašpytel10 435
7.3.Buchty a klobásy7 725
8.-Mechanik zabiják: Vzkříšení7 501
9.4.Nerve: Hra o život6 947
10.6.Smrt ve tmě5 721
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Související články

RECENZE: Bez drog do kina nelez

Prázdniny v Provence jsou v jistém smyslu unikátní „film“. První česká čistě psychedelická celovečerní jízda, natočená spíše omylem během dlouhé, drogami...

Výběr článků

Načítám