Hlavní obsah

Zachariáš natočí film o teroristickém útoku na moskevské divadlo

Novinky, Alex Švamberk, Screendaily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ivan Zachariáš, který se proslavil především jako režisér reklam, natočí hrané akční drama Russian Theatre. Námětem filmu v angličtině, který uvede pražská společnost Stillking Films, bude loňský útok čtyřiceti čečenských teroristů, kteří obsadili moskevské muzikálové divadlo plné diváků. Při záchranné akci zemřelo na sto dvacet lidí.

Foto: Petr Mändl

Eva Pilarová

Článek

David Minkowski, který má ve společnosti na starosti hranou produkci, potvrdil, že smlouva už byla podepsána: "Film by se měl začít natáčet letos v Praze. Do kin by měl být uveden na podzim roku 2004." Bližší podrobnosti o herecké obsazení neuvedl: "Konkurzy ještě neskončily."

Majitel společnosti Stillking Matthew Stillman pro server screendaily.com uvedl, že pro snímek hledá koproducenty. Současně prozradil, že scénář napsal bývalý dopisovatel Newsweeku Michael Lerner, který je autorem scénáře k filmu French Exit.

Zachariáš je ve světě žádaný autor reklam

Ivanovi Zachariášovi se už ve třiceti podařilo dostat mezi nejvyhledávanější světové režiséry reklam. Většinu svých zakázek natáčí v cizině pro zahraniční klienty. Natáčel reklamy propagující VW, Mercedes, Hewlett Packard, Coca Colu a kampaň pro Královskou námořní pěchotu.

Už první spot na Národní galerii získal Zlatý buben za nejlepší evropskou reklamu v letech 1994 a 1995. Od té doby získal několik cen BTA i cenu D za nejlepší britskou reklamu a canneského Zlatého lva. V Cannes byl uveden jeho film Peace Army o OSN.

Stillking zajišťují produkci

Společnost Stillking Film založená v roce 1993, se většinou věnuje zajišťování produkčních služeb. Podílela se mimo jiné na filmech Rytíři ze Šanghaje, XXX, Dungeon And Dragons nebo Mladý král Artuš, ale také na Gedeonově Návratu idiota. Naposled v Praze zajišťovala natáčení upírského snímku Van Helsing.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám