Hlavní obsah

Xindl X vstupuje singlem Smíšený pocity do další éry

Písničkář Xindl X přichází s novinkou Smíšený pocity, a startuje tak svou další éru. Slibuje, že se na jeho připravovaném albu lze těšit na mnoho spoluprací, modernější zvuk a tvůrčí svobodu. Už na podzim novinky představí na turné.

Xindl X v klipu k písničce Smíšený pocityVideo: Universal Music

 
Článek

„Co se skládání týče, byl jsem vždycky spíš vlk samotář, který si doma sám s kytarou písničku vypiplává, dokud není hotový text, hudba i forma, a teprve potom k tomu pustí ostatní muzikanty. Ale teď po dvou letech izolace od lidí jsem dostal chuť tvořit něco s někým dohromady,“ vysvětluje Xindl X, jak v poslední době vznikají jeho nové písně.

Spolu se songwriterem Jendou Vávrou si vytipoval několik muzikantů a společně se pustili do nahrávání. „Začali jsme se zavírat do zkušeben a studií. Nesnažili jsme se napsat hit, něco, co zní jako Xindl X. Prostě jsme si nedávali žádná omezení. Jen jsme zkoušeli napsat něco, co nás bude bavit,“ dodává.

Singl Smíšený pocity vznikl ve spolupráci s producentem Filipem Vlčkem. „Poslední dva roky jsem poslouchal hlavně španělský punk rock, a díky tomu jsem dostal chuť si také nahrát něco, co je postavené hlavně na kytarách. A tak jsem hledal producenta, který tuhle muziku umí udělat tak, aby neztratila koule, ale zároveň aby zněla moderně, a ne jako něco, co už jsme stokrát slyšeli,“ vysvětluje Xindl X.

„V písni zpívám: Nenávidím to, jak moc tě miluju, když zrovna piješ mi krev. Moje děti mi s oblibou tvrdí, že mi zlobením vyznávají lásku. Tak tahle píseň je zase takovým vyznáním jim. Ale nic sentimentálního nečekejte,“ pokračuje.

Samotné děti se objeví také ve videoklipu z dílny režiséra Jakuba Mahdala. „Je to taková audiovizuální přestřelka plná barev, vjemů a trikových záběrů, co nám ve vás pomůžou ty Smíšený pocity vyvolat,“ přibližuje zpěvák.

Nejen Smíšený pocity ale i řada dalších nových písní se objeví vedle těch starších na podzimním turné. Xindl X zamíří na konci září do Prahy, během listopadu se pak představí v Brně, Plzni, Mladé Boleslavi, Krnově a celou tour zakončí ve Vysokém Mýtě.

RECENZE: Písničkář Xindl X mění na Terapii zvyky

Kultura

RECENZE: Xindl X otevřel dveře a sluší mu smutek

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám