Hlavní obsah

Whitney Houstonová přijede do Prahy v hologramové show

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Whitney Houstonová, již zesnulá americká zpěvačka, se znovu objeví na pódiu. V Praze se představí jako hologram s původní živou kapelou. Po Royi Orbisonovi, Buddym Hollym nebo Marii Callasové je další, která v podobě hologramu vystoupí v rámci světového turné. Jednou ze zastávek bude 26. března 2020 pražský Kongresový sál.

Foto: archiv BASE Hologram

Whitney Houstonová se představí v hologramové show.

Článek

Pro dosažení autentického koncertního zážitku nebude na jevišti chybět hudební doprovod její původní živé kapely, zpěváci a tanečníci. Vše bude obklopené velkolepou scénou a osvětlením. Na přípravě turné spolupracují správci pozůstalosti zesnulé zpěvačky s firmou BASE Hologram, pro kterou to bude už čtvrtý počin s virtuálním interpretem.

Hologramová show nazvaná Večer s Whitney je dílem americké technologické společnosti BASE Hologram, která provozuje unikátní hologramové koncerty. Po oficiálním udělení souhlasu pozůstalých a bývalého managementu Whitney Houstonové přichází se svým nejnovějším koncertem, na kterém zazní všechny zásadní hity zpěvačky.

„Whitney Houstonová byla talentem, který nelze popsat slovy. Přesahovala všechny hranice,“ říká předseda představenstva a generální ředitel BASE Entertainment a BASE Hologram Brian Becker.

„Projektem The Hologram Tour vytváříme nový typ divadelního koncertního zážitku, jehož cílem je zachytit onu magii. Pokaždé když vstoupila na pódium, vydala ze sebe obrovské charisma a emoce, to je to, co se chystáme přivést k publiku. Je nám ctí, že můžeme v našem projektu její odkaz dále uchovávat,“ dodává.

„Víme, že jsme se s BASE rozhodli správně,“ doplňuje Pat Houston, bývalý manažer zpěvačky a dnes generální ředitel The Estate Whitney E. Houston. „Whitney není s námi, ale její hudba s námi bude navždy.“

Hologramové turné začne v únoru 2020 ve Velké Británii, pak navštíví Belgii, Nizozemsko, Švýcarsko, Německo, Rakousko, Dánsko, Norsko nebo Švédsko. Oznámené jsou už i koncerty v Mexiku a USA.

Hologram je specifická forma záznamu obrazu, která umožňuje zachytit jeho trojrozměrnou strukturu. Jedná se o proces, při kterém je možno zaznamenat trojrozměrný svět kolem na dvourozměrné médium.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám