Hlavní obsah

Wellmania: Hvězda internetu, komička Celeste Barberová, válí na Netflixu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celeste Barberovou zná velká část globální sítě díky jejím fotografiím a videím, jimiž paroduje herecké a popové hvězdy nebo (rádoby) influencery. Australská herečka nyní řádí na Netflixu v osmidílném černokomediálním seriálu Wellmania, v němž hledá sama sebe.

WellmaniaVideo: Netflix

 
Článek

Čtyřicetiletá dvojnásobná matka rozhodně není kost a kůže. S vervou sobě vlastní si dělá legraci sama ze sebe, když se souká do titěrných bikin, zkouší krkolomné pózy nebo napodobuje svůdná gesta.

Na paškál si vzala například Rihannu, Emily Ratajkowski, Kim Kardashianovou, Mirandu Kerrovou nebo Cindy Crawfordovou. Poselství komičky, kterou na Instagramu sledují miliony lidí, je celkem jednoduché. Na případech ve Photoshopu upravených, filtry a botoxy vylepšených krásek ukazuje obyčejnou ženskou, která se může pod tíhou té všudypřítomné falešné dokonalosti cítit trochu méněcenná.

Nový seriál Wellmania naplňuje požadavky současné komerční zábavy vrchovatě. Vznikl na motivy stejnojmenné knihy australské spisovatelky Brigid Delaneyové a popisuje život novinářky, která žije podle hesla: „Žij rychle, umři mladý!“

Olivia pracuje v New Yorku jako foodkritička. Její ambice však byly původně vyšší. Jako seriózní novinářka chtěla odhalovat kauzy a psát příběhy. Z rodné Austrálie utekla do „města měst“ žít divoce a naplno. Sex, drogy a rokenrol byly skoro na denním pořádku.

Před sebou má nabídku snů, bude v porotě televizní kulinářské show. Všechno od základů ale změní jedna cesta domů, při níž ztratí zelenou kartu a žádost o vydání nové je zamítnuta kvůli špatnému zdravotnímu stavu sebevědomé psavkyně.

Foto: Profimedia.cz

Kritička restaurací v podání australské komičky Celeste Barberová (vpředu) prochází očistou.

A tak se musí začít starat o svůj krevní tlak i hladinu cholesterolu, napravuje vztahy s matkou, chystá bratrovu svatbu a ze zaprášených školních krabic ve sklepě vyndává jedno ožehavé tajemství za druhým.

Autoři seriálu neriskují. Hrdinku ztracenou v divokém řečišti života nechávají padat na ústa natolik umírněným způsobem, že diváky nevykolejí ani pár lajn kokainu nebo zvratky.

Wellmania hraje na první signální, nezdráhá se naplňovat podstatu těch nejkřiklavějších stereotypů a pěkně po popelkovsku rozehrává klasickou hru, jen s tím rozdílem, že namísto prince na bílém koni hledá dívka cestu domů, ke svému vnitřnímu já. Humor je ale prvoplánový, dobrých hlášek zazní poskrovnu a hlavně samotný příběh je tuctový. S tím dokáže horko těžko bojovat i ten nejtalentovanější komik na světě.

Seriálová novinka Netflixu nepřináší velké umění ani vzletné myšlenky. Na své si asi víc přijdou ženy, ale ve světě plném genderové korektnosti by bylo lepší napsat, že si na své přijdou fanoušci lehčích komedií bez větší intelektuální zátěže, kteří si chtějí u televize odpočinout.

Reklama

Související témata:
Celeste Barber
Seriál Wellmania

Výběr článků

Načítám