Hlavní obsah

Výtvarná výstava v Moravské galerii představuje To nejlepší z Brna

Servírka, teoretický fyzik, železničářka, politik a šest dalších laiků různých profesí se podílelo na nové výstavě Moravské galerie (MG) v Brně. Každý z nich dostal příležitost vybrat umělecká díla podle svého vkusu. Výsledná expozice nazvaná The Best of… je součástí oslav 50. výročí založení brněnského muzea umění.

Článek

Výstava je rozdělena do deseti částí. Galeristé zvláště ocenili promyšlený výběr fyzika Petra Hořavy, který zkombinoval Josefa Váchala s Emilem Fillou a Mistrem Rajhradského oltáře.

Asi nejpropracovanější koncepci předložil architekt Marek Štěpán. V setmělé síni nechal ostře nasvítit detaily obrazů – třeba rány Krista na kříži nebo sepnuté ruce postav.

K osloveným patřili třeba ekonom Tomáš Sedláček a moderátorka Adéla Banášová. Výstava v Uměleckoprůmyslovém muzeu potrvá do 23. října.

Reklama

Související témata:

Související články

Česká kina ovládlo šmoulí šílenství

V českých kinech je v současnosti velmi modro. Pod vlivem mohutné reklamní kampaně tam vtrhly děti na Šmouly a komerční úspěch se dostavil - za víkend si...

Hvězdou Letní Letné bude švédský cirkus

Již poosmé zaplní cirkusová šapitó prostor na pražské Letné mezi Hanavským pavilónem a Kramářovou vilou. Od 21. srpna do 4. září se tam v rámci čtrnáctidenního...

Výběr článků

Načítám