Hlavní obsah

Výkvět tuzemských kapel na Sázavafestu

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SÁZAVA / PRAHA

Výkvět tuzemské hudební scény se objeví na Sázavafestu 2003, který se koná v pátek a v sobotu v areálu Ostrov v Sázavě. Vystoupí na padesát skupin, tuzemské soubory doplní několik zahraničních v čele s americkou neopunkovou kapelou Samiam a slovenskými hvězdami Janou Kirschner, Iným Kafem a Polemikem.

Foto: archiv Město Mikulov

Mikulov žije druhý zářijový víkend vinobraním

Článek

 Bohatě je zastoupená tuzemská scéna. Už v pátek, kdy se hraje od 15:00, bude obtížné se rozhodnout mezi modrou a oranžovou scénou. Na první vystoupí nejen největší hvězda, kalifornští punkeři Samiam, ale také Lety mimo, Ready Kirken či numetalový Projekt Parabellum. Na oranžové scéně bude zpívat Dan Bárta za doprovodu své skupiny Illustratosphere a představí se tam úspěšné mladé kapely z posledních let, kluboví matadoři Vypsaná fixa i festivalové atrakce Divokej Bill a Wohnout.

Samiam se podobně jako známější Green Day a Offspring věnují melodickému punku. Hrají už od roku 1988. Největší úspěch slavili v době vzedmuté neopunkové vlny v polovině 90. let, kdy jim u firmy Atlantic vyšlo nadupané album Clumsy.

V sobotu je nabídka ještě bohatší

Podobně bohatá nabídka bude i v sobotu, kdy se hraje už od půl jedenácté. Na oranžové scéně se vystoupí jedna z vůbec nejúspěšnějších tuzemských skupin posledních let Kryštof, před nímž bude pódium patřil slovenské slavici Janě Kirschner. Dále se na pódiu objeví Anna K & Band , Kurtizány z 25. Avenue a Lenka Dusilová se Secretion. Ani na modré scéně nebudou chybět hosté ze Slovenska - dokonce hned čtyři - známější Iné Kafe a Polemic doplní Peha a Chiki Liti Tu-a. Kromě nich se na ní představí ještě Psí vojáci, Prouza a Divoký srdce.

Večer pak zakončí vystoupí Američana King George, který se od šedesátých letech věnoval rhythm and blues, jamoval se skupinami Raye Charlese i Curtise Knighta, jehož doprovázel Jimi Hendrix. Od 70 let vystupuje s vlastními sestavami The King George Discovery, KGB (King George Band) a od druhé poloviny 90. let s The King George Bluesology. Více v kompletním programu.  

Nejen kapely

Kdo bude unaven některou živou hudbu v podání některé z 50ti kapel, může si poslechnout DJe v Roxy Booking Stage nebo shlédnout divadelní představení, které pořádá divadlo Dell Arte. Nedočkavci mohou přijet už o den dříve a s v klubu Shambala sledovat koncerty skupiny, mezi nimiž se představí i Votchi nebo Apple Juice. Návštěvnic mají možnost stanovat v nedalekém kempu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám