Hlavní obsah

Vraždy, dávná tajemství a vzácní ptáci. Inspektor Bergman je znovu na stopě

Inspektor Josef Bergman opět vyšetřuje. Kde? V nové detektivce spisovatelky Michaely Klevisové Vraní oko.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michaela Klevisová napsala osmou detektivku s inspektorem Bergmanem.

Článek

Tentokrát se vydal do jedné nespecifikované části jižní Moravy. V tom místě jsou mokřady, kde žijí vzácní ptáci. V domech a chatách rozprostřených kolem lidé a mezi nimi vrah.

Aby ho inspektor Bergman našel, musí rozplést složité vztahy nejen mezi obyvateli, ale i v některých rodinách, které na první pohled vypadají téměř idylicky.

A také musí přijít na to, jestli a jaký vliv na jejich životy má projekt ptačí rezervace, která má vzniknout právě v mokřadech. Někteří z místních s ní totiž nesouhlasí. Může být právě její vznik důvodem k vraždě? Nebo jsou jím dávná provinění některých z místních, která po letech pomalu vyplouvají na povrch?

Foto: archiv

Vraní oko

Michaela Klevisová pro čtenáře umně rozplétá vztahová tajemství a popisuje osudy svých postav. A zase o kousek poodhaluje soukromý život hlavního hrdiny. Tentokrát se přes své hrdiny věnuje i chráněnému ptactvu, což je zajímavá přidaná hodnota.

Vraní oko je už osmou detektivní knihou Michaely Klevisové s hlavním hrdinou Josefem Bergmanem a opět je to příjemné čtení, od kterého člověk neodejde, dokud nebude vše vyřešeno.

Vraní oko
Michaela Klevisová
320 stran, nakladatelství Motto

Michaela Klevisová: V mých detektivkách krev neteče

Styl

RECENZE: Dokonce víc psychologický román než krimi

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vraní oko - Michaela Klevisová (2023, pevná)

Reklama

Související témata:
Kniha Vraní oko

Související články

Výběr článků

Načítám