Hlavní obsah

Vrací se seriál Ranč U Zelené sedmy

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pětileté pauze se v pondělí vrací na obrazovky televizní seriál Ranč U Zelené sedmy, uvedeno bude sedm nově natočených dílů. Na předchozí sice navazuje s několikaletým odstupem, ale v rodině Kudrnových se toho mnoho nezměnilo.

Článek

Tatínek Miroslav Noga si pořád libuje v důmyslném zlepšování domácnosti, přestože to občas mívá nečekané výsledky, a maminka Milena Steinmasslová stále dává přednost pěstování zdravé zeleniny před svou profesí optičky. Zdravé kozí mléko celá rodina sice tajně vylévá na záhony, ale nejmladší Adélce, která na konci druhé řady přibyla ke třem starším dětem, se daří dobře i tak.

Holčičku hraje Klárka Tláskalová, kterou filmaři objevili v hájovně na Křivoklátsku, kde natáčeli. Mezi domácími zvířaty na dvorku pobíhala tak samozřejmě, až se režisér rozhodl pozvat před kameru raději ji, než dívenku, kterou si vybral v konkursu a přivezl z Prahy.

Seriál patřil v domácí produkci k těm úspěšnějším: při prvním uvedení ho v roce 1998 a 2000 sledovalo na ČT v průměru 1,65 miliónu dospělých. To není o moc méně než má současný hit Primy Rodinná pouta, který se televize se jej rozhodla prodloužit o dalších 116 dílů [celý článek]. V posledních týdnech se na něj dívá 1,8 miliónu lidí. Poslední veřejnoprávní seriál Strážci s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou sledovalo v průměru 1,2 miliónu diváků.

Seriál uspěl i v zahraničí: prodal se na Slovensko, do Polska, Chorvatska, Slovinska i Německa, s jedinou výjimkou přestříhaný ze sedmi hodinových dílů do čtrnácti půlhodinek, které jsou dnes žádanější. ČT doufá, že dobře prodá i třetí řadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám