Hlavní obsah

Vonná směs i pro Ivana Trojana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Ocenění dostávám od lidí, kteří filmu rozumějí a mají ho rádi. Děkuji,“ prohlásil na nedělním ceremoniálu na Letní filmové škole v Uherském Hradišti divadelní a filmový herec Ivan Trojan. O festivalu informuje spolupracovnice Novinek.cz Kristýna Pechová.

Foto: archiv Letní filmové školy

Ivan Trojan při převzetí ceny v Uherském Hradišti.

Článek

Výroční cenu Asociace českých filmových klubů převzal od ředitelky festivalu za přítomnosti starosty města. Za intenzivního potlesku vyskočil na pódium a při převzetí ceny s vonnou směsí se zasmál. Následovalo promítání filmu Karamazovi.

Před slavnostním večerem měl herec na festivalu nabité odpoledne. Pro účastníky nejprve hovořil v Lekci filmu podle Ivana Trojana, v níž reflektoval své filmové začátky i působení v Dejvickém divadle v Praze.

Makedonka ze Samotářů Labina Mitevska: Nežijeme v lehkém světě

Styl

Na jeden ze svých snímků, Samotáři, zavzpomínal takto: „Byl jsem rozhodnutý, že už na žádný konkurz nikdy nepůjdu. Bylo to něco příšerného, nebýval u nich ani režisér. Řekl jsem si, že prostě budu divadelní herec a basta.“ Nabídku na konkurz od režiséra Davida Ondříčka však nakonec přijal. Rovněž vyprávěl příběhy z natáčení slavné vánoční pohádky Anděl Páně a jejího úspěšného pokračování.

Anděl Petronel a čert Uriáš se usadili v českokrumlovském klášteře

Vaše zprávy

Kromě povídání ve stanu se Trojan odpoledne zapojil i do filmovkového fotbalu. „Když se mě ptali, jestli bych přijel, hned druhá otázka byla, zda hraji fotbal,“ konstatoval.

Kromě programu s laureátem na LFŠ proběhla i odborná diskuse na téma tvorby španělského režiséra Pedra Almodóvara a beseda na téma budoucnosti kulturní žurnalistiky v Česku. V doprovodném programu večer vystoupila rapová kapela PSH a dvě domácí cimbálové muziky.

Letní filmová škola o víkendu zaostřila na Rajka Grliće

Kultura

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám