Hlavní obsah

Von Trier v opeře

Novinky, DPA, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Tanec v temnotách známého režiséra Larse von Triera získal v Cannes před lety Zlatou palmu. Nyní z něj chtějí Dánové udělat operu.

Článek

Nervy drásající film se zpěvačkou Björk v hlavní roli vyprávěl příběh české emigrantky a svobodné matky, která nuzně přežívá se svým desetiletým synkem ve Spojených státech. Pracuje jako dělnice v továrně a šetří na náročnou operaci, která má její dítě zachránit před slepotou.

Královská opera v Kodani potvrdila, že tamní skladatel Poul Ruders napíše hudbu k již hotovému libretu Henrika Engelbrechta. Dílo by mohlo být uvedeno v roce 2010.

Režisér Von Trier nedávno sdělil tisku, že kvůli silným depresím není schopen natáčet další film. Jeho díla bývají považována za velmi provokativní, depresivní až nesnesitelná. Režisér netají své psychické problémy a užívání různých léků. Filmy prý točí proto, aby se zbavil destruktivní energie, která by se jinak obrátila proti němu samotnému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám