Hlavní obsah

Vladimír Mišík natáčel s Blind Boys of Alabama, deska bude v září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká rocková stálice, Vladimír Mišík, připravila další studiové album. Pod názvem Noční obraz ho vydá v září.

Foto: Zuzana Bönisch

Vladimír Mišík s producentem Petrem Ostrouchovem

Článek

Mišík, který vystupuje od šedesátých let minulého století, se potýkal s vážnými zdravotními problémy, ale nyní se zdá být plný energie. Nové písně natáčel s producentem Petrem Ostrouchovem, kapelou Blue Shadows a oslňující řadou hostů, mezi kterými nechybí zvučná zahraniční jména.

Jde o soubor Blind Boys of Alabama, Jerryho Douglase, Davy Spillana, Dónala Lunnyho nebo Mika Marshalla. Z českých kolegů se přidali Ondřej Pivec, František Kop nebo Radek Baborák. V roli hostujících vokalistů s Mišíkem nahrávali Lenka Dusilová, Robert Křesťan, Lenka Nová nebo Markéta Foukalová.

„Když jsme slavili vydání alba Jednou tě potkám a radovali se z příznivých recenzí, tak se na mě Petr tak trochu potutelně usmál a zeptal se: Vláďo, kdy začneme nahrávat další písně? Vyděšeně jsem obrátil oči vzhůru a odpověděl, že až nám nějaké budou seslány. Po pár měsících mi cinknul mail od Petra a já jsem si poslechl sedm bezvadných demonahrávek. Kostky byly vrženy, láhve inspirativních tekutin pozvolna popíjeny, nápady shora seslané realizovány,“ řekl Ostrouchov.

Genius. Vyjdou hity a nevydané rarity průkopníka R&B Raye Charlese

Kultura

„Práce na albu Jednou tě potkám pro mě byla jedním z nejúžasnějších životních zážitků, tak jsem si chtěl spolupráci s Vláďou ještě prodloužit a zopakovat. Začal jsem mu nenápadně posílat návrhy nových písní, a když mi od něj zpět začaly chodit dlouhé sms zprávy s novými texty, věděl jsem, že už vlastně pracujeme na nové desce.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám