Hlavní obsah

Vesna vydává klip k písni Pomiluj mě, má nový zvuk a chystá píseň pro Eurovizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká dívčí kapela Vesna, v jejímž čele stojí zpěvačka a textařka Patricie Fuxová, se po covidové pauze vrací. Vydává píseň a klip Pomiluj mě, přičemž o měsíc později představí její anglickou verzi Love Me, se kterou má ambici oslovit zahraniční publikum. Přichází navíc s novým zvukem, v němž se snoubí etnické kořeny s popem a elektronikou.

Vesna v novém klipu k písni Pomiluj mě.Video: archiv kapely

 
Článek

Ačkoli už se Vesna vzdálila svým folklórním začátkům, slovanské kořeny stále ctí. Jsou však již zahaleny v moderním hudebním hávu. A změnila se i vizáž členek kapely.

Nová písnička Pomiluj mě byla inspirována pohanským svátkem Beltainem, který dnes známe jako Čarodějnice. V minulosti se tu noc zapalovaly ohně a oslavovala se plodnost a sexualita. Patricie Fuxová se ale rozhodla pro odvážnější ztvárnění písně.

„Řekla bych, že jsem se v minulosti mnohdy držela zbytečně při zemi. Teď mám chuť experimentovat,“ konstatovala. Videoklip k písni se natáčel v prostorách pražského Bia Oko.

Vesna letos ve spolupráci s Production Lovers chystá i píseň pro Eurovizi, v níž by slovanský folklór chtěla představit v nečekané podobě. Na práci s producentským týmem tvořeným Michalem Jiráněm, Adamem Albrechtem a Šimonem Martínkem se teď doslova těší.

„Dva nebo tři roky jsme čekaly na to, až se setkáme s producentem, který bude schopný naši vizi na sto procent uchopit. Potom jsme potkaly kluky z Production Lovers a naprosto jsme se do nich zamilovaly,“ tvrdí Fuxová.

Živě píseň Pomiluj mě uslyší brněnské publikum 26. dubna v Kabinetu Múz a poté zazní na sérii koncertů v Mladé Boleslavi, v Přešticích, Šumperku, Znojmě a Praze, kde jako speciální host vystoupí zpěvák a skladatel Michal Hrůza.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám