Hlavní obsah

Verona bude vystupovat v Chicagu

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Markéta Jakšlová a Petr Fider alias Verona měli letos štěstí. Nejenže se po měsíci od vydání jejich druhé album blíží ke Zlaté desce, ale navíc "utrhli" i slavičí trofej jako Skokan roku.

Foto: Petr Zbudil
Článek

"To, že jsme ocenění získali, nám udělalo strašnou radost. Málem jsem se štěstím rozbrečela," řekla Korzu Markéta Jakšlová. Popularita a úspěch přináší další šance a tak se Petr s Markétou v únoru chystají vystupovat v Chicagu.

"To bude velký zážitek. Poletím teprve podruhé v životě a navíc tak daleko! Letos jsem byla v Tunisu a v letadle se mi moc líbilo. Takže se už nemůžu dočkat," svěřila se Markéta. V to, že jí štěstí bude přát i dál, doufá nejen kvůli zpívání, ale také kvůli maturitě, která ji čeká za pár měsíců. "Nejvíc se bojím angličtiny, i když ji mám moc ráda."

Jinak žije osmnáctiletá Markéta jako jiné holky v jejím věku, jen je prostě populární. Ona sama to příliš neprožívá. "Je pravda, že se někdy lidé na ulici ohlídnou a někteří mí vrstevníci se na mě koukají jako na exota, ale jinak je to naprosto v pohodě. Po Slavících se to mírně vystupňovalo. A musím se přiznat, že na mě kluci na ulici také pískají," začervenala se Markéta.

Vše začalo v DO-RE-MI

Na rozdíl od řady jiných se zpěvačkou stát nechtěla, i když její táta je muzikant a maminka kdysi zpívala ve známém vokálním ženském triu Jezinky. "Rodiče mě do hudby docela tlačili, ale já jsem, snad trochu i ze vzdoru, nechtěla. Ne, že bych si nezpívala nebo muziku neměla ráda, ale měla jsem i jiné zájmy. Právě proto jsem udělala zkoušky na uměleckou průmyslovku, kde studuji návrhářství a design hraček a moc mě to baví."

Přesto ji maminka před dvěma lety přihlásila do pořadu DO-RE-MI a Markéta vyhrála. "Hrozně dlouho se mi ale nikdo neozval, až jsem na to skoro zapomněla. Pak přišly nějaké nabídky, ale já jsem si vybrala tu Petrovu, a vyhrála konkurs na zpěvačku Verony. Takže jsme rok a půl spolu, podotýkám, že pouze jako kamarádi. Péťa je jako můj starší brácha. Má svou přítelkyni a já se nedávno čerstvě zamilovala. Moc si přeju, ať to vydrží," řekla Markéta.

A co by si přála v nejbližší době? "Vyhlédla jsem si jedny úžasně huňaté bačkůrky, takové plyšáky. Na plyšových věcech a hračkách prostě ujíždím," zasmála se Markéta Jakšlová. Každopádně se na dlouhou cestu za velkou louži chlupaté pantoflíčky budou určitě hodit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám