Hlavní obsah

Venezuela chce bojovat s diktátem Hollywoodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS

Venezuelský prezident Hugo Chávez v pondělí v Caracasu slavnostně otevřel filmový komplex, který má bojovat s "diktátem" hollywoodských filmů. Studia za necelých devět miliónů dolarů (asi 200 miliónů korun) se rozkládají na ploše 40 000 metrů čtverečních a jsou údajně novou "kulturní zbraní" Venezuely.

Článek

Neomezený vládce jihoamerického státu obvinil Hollywood, že jeho tvorba je značně stereotypní a vykresluje Venezuelu a další latinskoamerické státy jako ráj kriminálních živlů a pašeráků drog. Chávez dokonce věří, že venezuelské filmové výtvory mohou zásadně ovlivnit globální filmový trh. "Je to kulturní diktát a my se mu musíme postavit," dodal.

Podle venezuelského prezidenta, který je blízkým přítelem kubánského vůdce Fidela Castra a zarytým odpůrcem amerického prezidenta George Bushe, filmový komplex pomůže socialistické revoluci, jíž údajně vede. Chávezova vláda je navíc hlavním investorem jihoamerické televize Telesur, která má být alternativou velkých a bohatých televizních stanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám