Hlavní obsah

Velký knižní čtvrtek proběhne na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký knižní čtvrtek se přesune do virtuálního prostoru. Už 19. března představí 15 novinek formou online streamu na Facebooku @velkyctvrtek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Olga Tokarczuková

Článek

Kvůli uzavření Uměleckoprůmyslového musea v Praze, kde mělo proběhnout setkání autorů se čtenáři, proběhne knižní akce jen na internetu. Novinky se dají objednat na e-shopech, kamenné obchody jsou zatím zavřené.

„Abychom vám mohli nabídnout zážitek v domácím prostředí, pořad s autory, kterého se účastní Bianca Bellová, Irena Dousková, Petr Stančík, Ondřej Hübl, Ondřej Štindl, Radek Kedroň, Pavla Jonssonová, Petr a Petra Třešňákovi, Martin Řezníček a překladatel Joseph F. Vedlich, moderovaný Petrem Vizinou, bude možné sledovat jako živý online stream ve čtvrtek 19. 3. od 17 hodin na sociálních sítích (FB @velkyctvrtek)“ uvedl pořadatel Ctirad Fuchs.

Během čtvrtka vyjde třeba Jozef Karika, který napsal mix historické ságy, thrilleru a hororu Na smrt o tom, jak málo stačí k tomu, aby z nás spadla civilizační slupka. Thrillerem je i Úniková hra Meghan Goldinové, tentokrát o investičních bankéřích z Wall Street.

Foto: Richard Klíčník

Jozef Karika

Melmoth Sarah Perryové, autorky bestselleru Nestvůra z Essexu, se odehrává v Praze. Hrdinkou je anglická překladatelka Helena, která v Klementinu objeví písemnosti odkazující k dávné legendě prostupující dějinami i konkrétními lidskými životy a její pracně vybudovaná křehká existence se začne rozpadat.

Nositelka Nobelovy ceny za literaturu Olga Tokarczuková vydává Bizarní povídky. Každá se odehrává v jiném prostředí (Volyň během vpádu švédských vojsk, současné Švýcarsko či Asie). Povídková antologie s názvem Krvavý Bronx se odehrává na jednom jediném místě – v nechvalně proslulé brněnské čtvrti zvané Bronx. Kateřina Tučková, Alena Mornštajnová, Jan Němec, Petr Stančík, Petra Soukupová, Irena Dousková, Martin Reiner, Václav Kahuda, Bianca Bellová a další se nechali inspirovat novinovými zprávami z druhé poloviny 19. století a napsali texty na temné motivy.

Norah Jones vydá sedmé album v květnu

Kultura

Vyjde i biografie zpěváka Leonarda Cohena I’m Your Man, kniha Tary Westoverové Vzdělaná o procesu uvědomování si sebe sama, odhodlání a osobním rozvoji či kniha rozhovorů Růžové vrány, kde odpovídají Monika Načeva, Iva Bittová, Lenka Dusilová, Radůza, Dagmar Andrtová a další významné členky naší alternativní hudební scény. Martin Řezníček, který působil coby zahraniční zpravodaj ČT v USA, napsal o Americe knížku Rozpojené státy.

Reklama

Výběr článků

Načítám