Hlavní obsah

Norah Jones vydá sedmé album v květnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká hudebnice a zpěvačka Norah Jones chystá nové řadové album Pick Me Up Off the Floor na 8. května. Na singlu I’m Alive pracovala s Jeffem Tweedym ze skupiny Wilco.

Foto: Lucie Levá

Norah Jones

Článek

Na albu opět spolupracoval kytarista Jeff Tweedy, zatímco jeho syn Spencer Tweedy seděl za bicími. Se zpěvačkou nahrával už podruhé, je spoluautorem a spoluproducentem desky Begin Again (2019).

„Nora je už dlouho moje skvělá kamarádka a jeden z nejuvolněnějších muzikantů, s jakými jsem kdy hrál,“ poznamenal Tweedy.

„Jestli je na tom albu něco temného, nemělo to vyvolat pocit, že se blíží zkáza, spíše jde o lidskou touhu po spojení. Některé z písní, které jsou osobní, se týkají i větších otázek, kterým dnes všichni čelíme. A některé songy, které jsou o velmi specifických velkých věcech, mohou být taky docela osobní,“ řekla zpěvačka.

Dan Bárta musel turné zrušit kvůli koronaviru, ale desku vydává

Kultura

„Nevím, jestli jsem prostě byla v té správné náladě, nebo ji ten proces vyvolal, ale poslední rok jsem se cítila víc tvůrčí než kdykoliv předtím.“

Na desce se podíleli také basisté Christopher Thomas, John Patitucci, Jesse Murphy a Josh Lattanzi, bubeníci Nate Smith, Dan Rieser a Josh Adams, klávesista Pete Remm, steel kytarista Dan Lead, cellista Paul Wiancko, perkusionista Mauro Refosco, vokalisté Ruby Amanfu a Sam Ashworth, trumpetista Dave Guy či tenor saxofonista Leon Michels.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám