Hlavní obsah

Veksláci se vrátili. A mají s sebou missku Kratochvílovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračování legendárního filmu o vekslácích, kteří za komunismu vládli pražskému podsvětí, bude mít premiéru 20. května. Ukázka z filmu Bony a klid 2 je již na světě.

Upoutávka na film Bony a klid 2Video: Bontonfilm

 
Článek

Ve „dvojce” se setkáme se starými známými – je tu vekslák Bíny (Roman Skamene), šéf veksláckého gangu Richard (Josef Nedorost), Martin (Jan Potměšil) a Evička Tričko (Veronika Jeníková). Nováčky budou Jakub Prachař a Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová v první filmové roli.

„Usiloval jsem o natočení pokračování dlouho, mezitím o projekt přišel, film se postupně dostal do rukou asi pěti jiných režisérů – jako by byl prokletý. I z tohoto důvodu je to pro mě zázrak, že jsme dvojku nakonec natočili. A když jsme se před natáčením sešli my, stará parta, měli jsme skoro slzy v očích,“ řekl režisér Vít Olmer, který je zároveň i autorem scénáře.

Veksláci se po revoluci vrhli do nových kšeftů. Podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař) do Prahy. Nemá peníze a nikoho nezná, ale potká podvodníčka Bínyho (Roman Skamene).

Reklama

Výběr článků

Načítám