Hlavní obsah

Ve Vatikánu měl premiéru americký film o narození Ježíše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Vatikánu měl o víkendu slavnostní světovou premiéru americký film o narození Ježíše, v němž Pannu Marii hraje šestnáctiletá australská herečka Keisha Castleová-Hughesová. Je to poprvé, co Vatikán hostil premiérové promítání celovečerního filmu. Na 7000 diváků se přišlo podívat na premiéru snímku do sálu Pavla VI., jenž je obvykle využíván pro audience poutníků.

Článek

Papež Benedikt XVI. se akce nezúčastnil s ohledem na přípravy své nadcházející cesty do Turecka, kvůli těhotenství účast odřekla i představitelka hlavní role. Výtěžek akce jde na dobročinné účely. "Kino, mocný prostředek komunikace, znovu přináší universální poselství," prohlásil před zahájením promítání arcibiskup John Foley ze Spojených států. Snímek s názvem The Nativity Story (Příběh zrození) vypráví o době Mariina těhotenství a její cestě s Josefem do Betléma. Zkoumá Mariiny reakce na to, co se jí přihodilo - obavy, pochyby a nakonec víru.

Americká a italská kina začnou film uvádět 1. prosince. Nový snímek hollywoodského studia New Line Cinema režírovala Catherine Hardwickeová, která má za sebou například film o začátcích skateboardingu Legendy Dogtownu. Představitelka Marie v novém zpracování příběhu Ježíšova narození byla jako vůbec nejmladší herečka v historii už ve 13 letech nominována na Oscara za hlavní roli v novozélandském filmu Pán velryb.

Castleová-Hughesová stejně jako papež svou účast na vatikánské premiéře odřekla - je totiž v pátém měsíci těhotenství. Dítě, které čeká se svým devatenáctiletým přítelem, se má narodit na jaře. Mladá herečka už dříve prohlásila, že je nadšená z toho, že film o těhotné Panně Marii natáčela v době, kdy byla sama v "požehnaném stavu". 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám