Hlavní obsah

Ve StarDance skončil Xindl X

Praha

Ve čtvrtém soutěžním klání oblíbené taneční soutěže StarDance skončila dvojice Xindl X a Markéta Dostálová. První listopadový večer patřil pohádkám, páry tančily na slavné filmové a muzikálové pohádkové melodie. Osm párů zatancovalo sambu, rumbu či waltz.

Ze StarDance vypadl Xindl XVideo: Novinky

 
Článek

Jako první se vřítili na taneční parket herec Miroslav Hanuš a jeho partnerka Adriana Mašková. Samba se nesla v rytmu písně I like to move it od dua Reel 2 Real. „To byl výživný otvírak,“ okomentoval výkon moderátor Marek Eben.

„To číslo bylo moc hezké, takhle si představuju člověka bydlícího na Václavském náměstí,“ pronesl porotce Richard Genzer na adresu Hanuše. Jeho kolega z poroty Zdeněk Chlopčík našel jiné přirovnání: „Mirku vy pořád pohybuje pánví, jste jako dieselový motor.“ Dvojice nakonec od poroty obdržela 23 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Miroslav Hanuš a Adriana Mašková

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička o chvíli později rozproudili diváky rumbou na píseň z pohádky Zlatovláska. „V téhle barvě je to splněný sen,“ řekla Kubařová po dotančení ke svému blond účesu.

„Bylo to hezky stylizované, ale projevovala se nervozita,“ podotkl porotce Tománek a Genzer dodal: „Tahle rumba vás domů určitě nepošle.“ Pár si odnesl 36 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Karel Kovy Kovář a Veronika Lišková si na waltz vybrali píseň z animované pohádky Zvoník u Matky Boží. „Mám pocit, že jste si to užíval, ale zatahoval jste krk, jak se tak koukám. Krk nechte vyjetý,“ poradil Chlopčík. „Bylo to mnohem lepší než samba, vadily mi rytmické chyby,“ přidala Tatiana Drexler. Tanec si vysloužil 31 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková

Písnička z pohádky Na Vlásku I see the light roztancovala Matouše Rumla a Natálii Otáhalovou v rytmech rumby. „Vaše rumba byla krásná, líbila se mi i technika, která byla jako u dětí, když začínají tancovat,“ poznamenala Drexler. „Měl jste to krásně nacvičené, ale působilo to tvrdě. Předběhl jste cíl,“ komentoval Tománek pohyby Rumla. Výsledek: 29 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Další párem byli Jakub Vágner a Michaela Nováková, kteří se vlnili v rytmu waltzu na melodii Can you feel the love tonight z Lvího krále. „Kubo je to hrozně hezké, ale jsi hrozně nervózní,“ hodnotil Genzer a jeho kolega Chlopčík dodal: „Takhle si představuji krále, ale měl byste více dbát na svůj vršek. Tanec byl krásný.“ Pár získal 29 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Jakub Vágner a Michaela Nováková

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský se představili s rumbou na písničku z pohádky Tři bratři. „Vy byste potřebovala standardní tance, výrazové prvky působily velmi romanticky, basicové prvky jsou však prázdné,“ zhodnotil Třeštíkovou Tománek. „Mám to s vámi jako s knihou, když ji čtu, tak je to s dalším pokračováním lepší a lepší,“ připojil se Richard Genzer. Tanec páru vynesl 23 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský

Samba v podání Xindla X a Markéty Dostálové se nesla v duchu animované pohádky o Malé mořské víle, tančili na píseň Pod vodou. „Jít uličkou hamby, to je nic proti naší sambě,“ vysypal ze sebe Xindl X verše po dotančení. „Máte takovou dobrou náladu a jste dobrý v rytmu,“ zvolala nadšeně Drexler. To Chlopčík měl na rytmus jiný názor: „Viděl jsem novou sambu, tu jsem nikdy neviděl, asi je to tím, že to bylo pod vodou. Snaha ale byla.“ Pár si vysloužil hodnocení ve výši 23 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Xindl X a Markéta Dostálová

Poslední dvojicí - s waltzem a hudbou z pohádky Princ egyptský - byli Gabriela Koukalová a Martin Prágr. „Všechno nejlepší,“ pogratuloval Chlopčík Koukalové k 30. narozeninám. „Přísuny, chodidla moc pěkné, pak šla váha na špičku. Závěr na posteli jsem myslel, že bude začátek,“ řekl. „Mám husí kůži po celém těle,“ doplnil Tománek. „Jedete strmě nahoru,“ uvedl Genzer. Dvojice si vytancovala úctyhodných 37 bodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Gabriela Koukalová a Martin Prágr

Tanečník Dominik Vodička: StarDance je pro mě radost

Styl

StarDance se koná už podesáté. Zkušené porotce Zdeňka Chlopčíka a Tatianu Drexler doplnili pro letošek herec Richard Genzer, jenž se sám účastnil loňské řady, a taneční trenér Jan Tománek, jenž se v minulosti účastnil tří ročníků jako profesionální tanečník.

Nezměnili se ovšem moderátoři a hudební doprovod. Večery provázejí opět Tereza Kostková a Marek Eben, o hudbu se stará orchestr Martina Kumžáka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Společná fotka tanečních párů před čtvrtým kolem desátého ročníku StarDance

Reklama

Související témata:

Související články

Ze StarDance vypadli Fridrichová a Kohout

V sobotu večer pokračovala taneční soutěž StarDance druhým kolem. S postupem se musel rozloučit soutěžní pár Nora Fridrichová - Jan Kohout.

Výběr článků

Načítám