Hlavní obsah

Vanua2 našla zlatou cestu mezi rockem a soulem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Vanua2 vznikla z části bývalého Blue Effectu Radima Hladíka, který se spojil se zpěvákem z Vanuatu Yannickem Tevim. Právě vydali první videoklip Bridge Me Out.

VANUA2 - Bridge Me Out Video: VANUA2

 
Článek

Vanua2 si rockový základ obohatila rytmikou inspirovanou v soulu nebo i v reggae a funguje jim to. I díky tomu, že jejich frontman má velmi příjemný projev, který by se dal umístit někde mezi Sealem a Stingem.

Videoklip natočili režisér a kameraman Misha Pekárek společně s výtvarníkem Filipem Kazdou aka F1 Pioneer.

„Je to naše rozloučení s živými nahrávkami, které jsme pouštěli během roku na našem Facebooku. V létě se chystáme do studia natočit první studiovou nahrávku,“ řekl baskytarista kapely Wojttech Říha.

Vznikala v okolí Prahy a na živých vystoupeních Vanua2. „Název skladby mluví za vše. Píseň je o nejtemnějších chvílích života, které nás v životě potkávají právě proto, aby člověk mohl najít cestu, překročit svůj vlastní stín a objevit jasnější směr pro nový začátek v životě,“ popsal Pekárek, který na videu v závěrečné fázi pracoval s Filipem Kazdou. „Ten přinesl pohled výtvarníka, což bylo osvěžující. Klip tak dostal výtvarný a více pocitový rozměr. Je opakem příběhových videoklipů,“ popisuje.

Vanua2 tvoří někdejší spoluhráči z Blue Effectu, bubeník Václav Zima, baskytarista Wojttech Říha a klávesista Vít Beneš s kytaristou a zpěvákem Yannickem Tevim a kytaristou Janem Ponocným.

Reklama

Výběr článků

Načítám