Hlavní obsah

Václav miluje herce a herci milují Václava, řekla o Havlově filmu Barbora Seidlová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Václav miluje herce a herci milují Václava," řekla na pondělní tiskové konferenci herečka Barbora Seidlová, která dostala v Havlově filmu Odcházení drobnou roli ctitelky odcházejícího kancléře.

Článek

"Jako mladá herečka dostávám většinu rolí "svlíkaných", i když se nesvlékáte úplně. Moje kostýmní zkouška vypadala tak, že jsem se vysvlékla z civilu a v tomhle "oblečení" jsem se měla poprvé setkat s panem prezidentem. V tu chvíli mi bylo trapně, přestože i on věděl, že je to zkouška. Měla jsem zvláštní pocit," svěřila se herečka.

Komunikace s Václavem Havlem prý dopadla výborně. Ocenila na něm, že je "schopen přijmout i toho nejposlednějšího" a "všechny přesvědčí, aniž by musel použít donucovací prostředky."

Představitelka další z vedlejších rolí, Eva Holubová, vzpomínala, že Václava Havla poznala jako dramatika už před desítkami let. "Četla jsem si jeho hry doma a chodil i do divadla Sklep, často jsme si povídali o divadle a filmu. Spolupracoval s takovými veličinami jako Alfréd Radok a Jan Grossman, takže má velmi dobrou průpravu, jak pracovat s hercem... Fungoval jako náš kapitán."

Václav Havel se ze zdravotních důvodů tiskové konference nezúčastnil a nepřišla ani Dagmar Havlová.

"Já jsem s ní (Dagmar Havlovou) hrál mockrát a bylo to jako vždycky skvělé," uvedl představitel kancléře Josef Abrhám. "Jsem rád, je to bytost příjemná a baví mě s ní komunikovat."

Premiéra už 24. března

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva: Barbora Seidlová, Vlasta Chramostová, Josef Abrhám, Eva Holubová

Film Odcházení má oficiální premiéru stanovenu na 24. března. Děj vychází z úspěšné divadelní hry Odcházení, jejímž hrdinou je končící politik, kancléř Vilém Rieger. Ten se velmi nerad loučí s funkcí i s luxusní vilou, ze které mu hrozí vystěhování, a navíc kolem něj krouží hejno lidských supů, kteří si chtějí "uklovnout".

Dcera se zajímá o to, co zdědí, bulvární novináři chtějí zase vytěžit co nejvíc skandálů z nevinného rozhovoru a cynický politik Klein ho chce vydírat, aby si zajistil  jeho mediální podporu.

Ve filmu hrají Dagmar Havlová, Josef Abrhám, Eva Holubová, Vlasta Chramostová, Oldřich Kaiser, Jaroslav Dušek, Tatiana Vilhelmová, Jan Budař, Jiří Lábus, Jiří Macháček, Stanislav Zindulka, Barbora Seidlová, Miroslav Krobot či Jiří Bartoška.

Reklama

Výběr článků

Načítám