Hlavní obsah

V soutěži Česko hledá SuperStar diváci vyřadí prvního finalistu

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhledávací pěvecká soutěž Česko hledá SuperStar vstoupí zítra ve 20 hodin do finále. Prvního koncertu se zúčastní všech deset postupujících. Na rozdíl od čtvrtfinálových kol se odbude v pražském Sky Clubu Na Brumlovce živě před televizními kamerami.

Foto: Denisa Motáčková
Článek

V sále s kapacitou asi pět set diváků bude přítomna porota i oba moderátoři, v hledišti budou ponejvíce přátelé soutěžících. Každý z nich dostal určitý počet vstupenek, prostřednictvím něhož si měl zajistit diváckou podporu.

V premiéře bude představena skladba Veď mě dál, kterou pro desítku soutěžích napsal hudební skladatel Pavel Holý. Od pondělí ji bude možné slýchat na rozhlasových vlnách a k sehnání má být i v obchodech s cédéčky.

Neúspěšný může klidně nahrát album

"Na Brumlovce dojde k propojení dvou formátů," vysvětlil Právu mluvčí TV Nova Daniel Plovajko. "Primárně se bude jednat o velký živý koncert, což je novinka, protože doteď soutěžící vystupovali pouze před porotou a televizními kamerami. Televizní diváci budou moci navíc nahlédnout do zákulisí soutěže."

Definitivní podoba skladby Veď mě dál, jež bude představena, vznikla ve středu. Na Brumlovce ji soutěžící zazpívají naživo. Že to bude pozoruhodné, napověděla již slavná Let It Be z repertoáru The Beatles, kterou si finalisté střihli jako "zahřívačku" s chutí a pro radost minulou neděli v samotném závěru pořadu za klavírního doprovodu moderátora Ondřeje Brzobohatého.

"Systém hlasování bude takový, na který jsou diváci zvyklí," pokračoval Plovajko. "Moderátoři zahájí hlasování a během následujících dvou televizních pořadů, Střepin a Tele Tele, budou moci fanoušci posílat hlasy svému favoritovi. Změna bude ve vyhlášení: ve druhé části moderátoři neoznámí jméno vítěze, ale řeknou, kdo získal nejméně hlasů a nepostoupí dál."

Co s ním bude? Platí smlouva s BMG, která má pod palcem všech deset finalistů. Firma o něj proto může projevit zájem a nechat jej nahrát album bez ohledu na to, že ze soutěže vypadl. TV Nova rovněž plánuje se všemi finalisty další spolupráci. Jaká bude je ale zatím tajemství.

Vstupenky také v soutěžích

Účastníci prvního semifinále se sjeli do Prahy již v pondělí. Příští týden to bude až v úterý, ale tentokrát bylo mnoho práce. Byl před nimi první živý televizní pořad a také zmíněné nahrávání skladby Veď mě dál.

"Celý týden jsme se připravovali na živý koncert. Před námi je pětasedmdesátiminutový přímý přenos a takováhle megaakce se pro televizi standardně připravuje měsíce. My budeme týden co týden připravovat jiný program, takže práce bude dost a dost," řekl Plovajko.

Je zřejmé, že pokud by soutěžící měli strávit celých šest dnů na pódiu, mohlo by se to neblaze projevit na jejich psychice. Nova pro ně proto chystá doprovodné programy.

"Vstupenky na koncerty Na Brumlovce v prodeji nejsou," odpověděl na otázku ohledně divácké účasti v programu Plovajko. "Dostat se tam lze dvojím způsobem. Buď dá divákům vstupenku soutěžící, anebo ji budou moci získat v rámci soutěží, které probíhají na internetových stránkách SuperStar."

Drama tedy začíná. Držte si klobouky, Česko hledá SuperStar.

Reklama

Výběr článků

Načítám