Hlavní obsah

V rodném městě Micka Jaggera a Keitha Richardse odhalili jejich sochy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární britští muzikanti Mick Jagger a Keith Richards se dočkali další pocty. V jejich rodném městě Dartfordu již několik dnů stojí jejich sochy. Informaci přinesla i s videem agentura Reuters.

V rodném městě Micka Jaggera a Keitha Richardse odhalili jejich sochyVideo: AP

 
Článek

Sochy jsou bronzové, objednala si je rada města. Vše zdůvodnila tím, že jimi chce zachytit energii obou hudebníků a vzdát tím hold jejich práci.

Autorkou děl je Amy Goodmanová, veliká fanynka kapely Rolling Stones a také umělkyně, která již podobné projekty v minulosti dělala. Mimo jiné ztvárnila slavné historické osobnosti, jako jsou legendární ošetřovatelka Florence Nightingalová (1820-1910), případně pilot formule 1 Stirling Moss (1929-2020).

Foto: ČTK/AP/Chris Pizzello

Skupina Rolling Stones na probíhajícím americkém turné. Zleva bubeník Steve Jordan, zpěvák Mick Jagger a kytarista Keith Richards.

V případě Jaggera i Richardse vsadila na pohyby, pozice, které je „pracovně“ charakterizují. Socha prvně jmenovaného ho zachycuje při jedné z roznožek na pódiu, ve vestě a přiléhavých kalhotách. Druhý jmenovaný se opírá a hraje na hudební nástroj, který mu daroval jiný rockový veterán, Eric Clapton.

Sochy byly odhaleny 8. srpna na náměstí One Bell Corner. „Pokud jde o kulturu a hudbu, není vlivnější kapela než Rolling Stones. Jejich hudba změnila tvář populární hudby a tito chlapci z Dartfordu jsou nyní dva z nejznámějších a nejoblíbenějších lidí na světě,“ řekl pro deník The Guardian dartfordský politik Jeremy Kite.

Osm křížků rockera Micka Jaggera z Rolling Stones

Kultura

Stouni se valí Evropou. Skoro osmdesátníci sklízejí aplaus

Kultura

Reklama

Související témata:
Dartford

Výběr článků

Načítám