Hlavní obsah

Stouni se valí Evropou. Skoro osmdesátníci sklízejí aplaus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější rocková kapela na světě The Rolling Stones pokračuje ve svém evropském turné Stones „Sixty“ Tour. Téměř osmdesátníci jím slaví 60. výročí založení legendární formace.

Foto: Profimedia.cz

Rolling Stones koncertovali v Bruselu.

Článek

V pondělí zahráli v Bruselu na kompletně vyprodaném stadionu krále Baudouina. Zpěvák Mick Jagger (78 let) a po jeho boku kytaroví titáni Keith Richards (78) a Ronnie Wood (75). Trojice muzikantů připomněla fotografiemi čtvrtého mušketýra, bubeníka Charlieho Wattse, který zemřel loni. Namísto něj za bubny zasedl Steve Jordan.

Stouni spolu drží tak dlouho, že je stihlo na koncertech zažít několik generací fanoušků. A podle médií to tak v publiku vypadá. Prošedivělí pamětníci nesou na ramenou svá vnoučata.

V Bruselu svou rockovou nádrž odšpuntovali legendární Street Fighting Man. Stadion se proměnil v tlakový hrnec. „Co může chudý chlapec dělat, kromě toho, že může zpívat v rokenrolové kapele?“ hlásal Jagger. Zněly i další kultovní písně, jako Tumbling Dice nebo Beast of Burden.

Podle belgických médií frontman v lesklé zelené bundičce „šílel jako čert“, a vrchovatě tak naplnil definici jevištního umělce. „Neuvěřitelný. Nenapodobitelný,“ zhodnotil Jaggerův výkon internetový deník Sudinfo.be. „Hubený derviš a mistr svého řemesla ostrý jako břitva,“ napsal kritik vlámského deníku De Morgen.

Keith Richards se na obrovském pódiu s kytarou přehozenou přes rameno tvářil jako skutečný pirát rokenrolu. „Jeviště je jeho loď a před ním zuří moře,“ zmínil web Sudinfo.be.

Mick Jagger den před bruselským vystoupením překvapil místní, když se v nenápadném oblečení a v kšiltovce vydal do ulic.

Zazpíval u sochy Jacquese Brela a užil si koktejl v La Pharmacie Anglaise. Fotografie z náměstí Svaté Kateřiny ukazují, jak málo lidí si skutečně uvědomovalo, kdo tam mezi nimi stojí.

Turné začalo 1. června v Madridu a končí 3. srpna v Berlíně. Nejblíže Česku se balvany vyvalí v pátek 15. července ve Vídni.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám