Hlavní obsah

V Praze se otevře Muzeum Lichožroutů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se otevírají nejen hospody, ale také Muzeum Lichožroutů v pražské Ville Pellé. Výstava Galiny Miklínové Muzeum Lichožroutů - vstup vítaný!!! je multimediální retrospektivou ilustrátorky, výtvarnice a filmařky, která příběhy Lichožroutů stvořila s básníkem Pavlem Šrutem.

Foto: Galina Miklínová

Lichožrouti

Článek

Lichožrouti se objevili v několika knížkách a ve filmu z roku 2016.

„Návštěvníci se na výstavě setkají i s populárním Vombatem Jirkou a Cílovníky Evy Papouškové a s ”klanarády” klanu H2O – Hugem, Hubertem a Ofélií z oblíbených knih Petra Stančíka. Dále se Šrutovým Kokosovým dědkem, panem Kdybychem, Myšutem a jinými. A také s Péťou Fotkou a Kanafáskem,“ dodala Galina Miklínová.

„Výstava Galiny Miklínové, kterou považujeme za jednu z nejvýraznějších ilustrátorek prvních dvou dekád tohoto století, je logickým pokračováním naší snahy představit špičku této výtvarné oblasti nejen od nás,” uvedla ředitelka Galerie Villa Pellé Vladana Rýdlová. „Jsme rádi, že se tak právem přidá po bok takových velikánů, jako byli Jiří Šalamoun, Jiří Šlitr, Daisy Mrázková nebo Jean-Jacques Sempé.“

Muzeum Lichožroutů bude ve Ville Pellé do 28. března 2021. Od ledna pak galerie nabídne bohatý doprovodný program tvůrčích dílen, besed a komentovaných prohlídek.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám