Hlavní obsah

V New Yorku se budou hrát tři hry Václava Havla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Tři jednoaktovky dramatika a českého exprezidenta Václava Havla uvádí od konce března do začátku dubna newyorský divadelní soubor The Endeavor Theater ve spolupráci s Českým centrem v New Yorku. Pro 11 představení ve studiu Divadla Johna Housemana zvolil mladý profesionální soubor hry Audience, Vernisáž a Protest.

Článek

Během vystoupení živě zahraje rocková kapela Devola. Jednoaktovka Protest z roku 1978 je na americkém jevišti uváděna vůbec poprvé.

"Pokládali bychom si za čest, kdyby se Václav Havel na nás přišel podívat," řekl při premiéře producent a herec Isaak Scranton. Václav Havel sice ve čtvrtek přiletí do USA na studijní pobyt do Washingtonu, ale navštívit představení v New Yorku, která skončí v pátek, pravděpodobně nestihne.

Jeho tajemník Jakub Hladík řekl, že Havel se setká s bývalou americkou ministryní zahraničí Madelaine Albrightovou a možná i s bývalým prezidentem Billem Clintonem a jeho manželkou, senátorkou Hillary Clintonovou. Na cestu ho pozvala kongresová knihovna.

Reklama

Výběr článků

Načítám