Hlavní obsah

V Minoru se vydali hledat štěstí

Novinky, Jiří P. Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Loutkové divadlo odjakživa ctí fantazii, iluze. V pražském Minoru, který už dvě sezóny hraje ve Vodičkově, ji umí vykouzlit. Diváky o tom přesvědčí také inscenace Pluto a podkova režiséra Jana Jirků podle pohádkového námětu Ondřeje Cihláře.

Foto: Libor Daenemark
Článek

V názvu zmíněná podkova spojuje hrdiny příběhu o hledání minulosti a klidu s možností dosáhnout v životě smír a štěstí. Dvě loutkové postavičky se vydávají najít hrob pana Lehára a cestou potkávají roztodivné figurky, třeba mužíčka, co se už padesát let nepodíval na svět, nebo pekaře, který tomu hledanému sto let peče housky, ale i skřety. Po dlouhých peripetiích uspějí.

V každém okamžiku je přítomná fantazie. Výtvarná podoba inscenace, která je dílem Báry Čechové, představení dominuje. Před očima se mihotá křehký, nadreálný pohádkový svět. Láká vstoupit a vydat se na cestu s malými hrdiny. Stejně výraznou kvalitou je také fantazijní hudba Matěje Kroupy.

Divadlo Minor Praha - Ondřej Cihlář: Pluto a podkova. Scénář a režie Jan Jirků, dramaturgie Klára Hamanová, výprava Bára Čechová, hudba Matěj Kroupa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám