Hlavní obsah

V Česku vznikl šestidílný hororový seriál Haunted pro Netflix

Režisér Jan Pavlacký natočil pro světovou streamovací službu Netflix hororový seriál Haunted. Šestidílná série, která kombinuje realitu s napětím filmového hororu, bude mít premiéru 19. října. Haunted je prvním seriálem Netflixu natočeným v české produkci a s českými tvůrci, uvedla Simona Andělová z mediálního zastoupení producentské společnosti Milk and Honey Pictures.

Foto: Profimedia.cz

Česká herečka Eliška Křenková

Článek

Seriál Haunted, pod kterým je Pavlacký podepsán také jako spoluautor scénáře, nabídne divákům autentické příběhy lidí, kteří zažili dramatické události často doprovázené nevysvětlitelnými a nadpřirozenými jevy. Skuteční aktéři se v seriálu ocitají v rolích vypravěčů, jejichž vzpomínky doplňují hrané pasáže.

Seriál určený primárně pro americký trh vznikal začátkem letošního roku v ateliérech Prague Studios. Filmaři ale natáčeli i v exteriérech v okolí Prahy, například na lesním hřbitově, ve vile v Králově Dvoře nebo na Okoři.

Kromě režiséra a scenáristy Pavlackého se na vzniku šestidílné série podíleli kameraman Marek Dvořák, filmový architekt Martin Martinec, kostýmní návrhář Josef Čechota a umělecká maskérka Ilaria Zamprioli. Vedle anglických a amerických herců žijících v Česku si v seriálu zahráli čeští herci a herečky Oskar Hes, Jiří Roskot, Jacob Erftemeijer, Eliška Křenková, Kamila Trnková a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám