Hlavní obsah

Úředníci zakázali pražskému Rock Café všechny koncerty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provozovatel klubu Rock Café na svých internetových stránkách uvedl, že musí podle úředního rozhodnutí odvolat veškeré hudební produkce. O další budoucnosti jednoho z nejznámějších hudebních podniků v Česku chce informovat v pondělí 20. dubna.

Článek

"Bohužel vám musíme oznámit, že na základě rozhodnutí městské části Praha 1 jsme počínaje 15. dubnem nuceni zrušit veškeré hudební produkce. Ostatní program (divadla, kina) a provoz hlavního baru Rock café zůstává beze změn. Vstupenky z předprodejů Rock Café a sítě Ticketstream vracejte v místě zakoupení," uvedl provozovatel.

Na příští týden chystá tiskovou konferenci s dalšími informacemi o budoucnosti Rock Café. "Přijďte nás podpořit," vyzývá emotivně na internetu.

Rock Café mělo dlouhodobě problémy se stížnostmi na hluk. V budově, kde sídlí, byly totiž vybudovány byty. Pronikání zvuků ze sálu do bytů mělo zabránit rozsáhlé odhlučnění, ale stížnosti stejně pokračovaly. Úroveň decibelů podle provedených kontrol přesahovala povolenou míru.

"Na základě rozhodnutí odboru výstavby jsme byli nuceni vyzvat provozovatele k ukončení hudebních produkcí," řekl Novinkám mluvčí Městské části Praha 1 Alexandr Koráb.

Klubu Rock Café by navíc mohlo hrozit, že bude muset vracet část několikamiliónové dotace, kterou na provoz dostal od pražského magistrátu. Klub letos dostal grant ve výši 6,5 miliónu korun, uvedla agentura ČTK.

Pokud nebude moci v pořádání koncertů pokračovat, bude muset zřejmě část dotace vrátit. Podle Miroslava Pocheho (ČSSD), místopředsedy kulturního výboru pražského zastupitelstva, který přidělení grantů doporučuje, není výjimkou, že organizace nevyčerpají celou částku, kterou dostanou, a část vrátí. "Ale takhle velká částka se ještě nikdy nevracela," řekl Poche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám